Hírek

2014.05.12. 09:29

Spárgafesztivál - Gyógyít, tisztít és karcsúsít is

Hosszúfalu - A spárga nemcsak egészséges étel, de egyben gyógyszer és afrodiziákum is, ezért ajánlott a fogyasztása.

Gyuricza Ferenc

A zöldség népszerűsítésére fesztivált szerveztek egy muravidéki faluban.

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szombati gasztronómiai rendezvényre közel ezren látogattak ki Szlovénia és Magyarország határmenti régióiból. A vendégeket folyamatosan kínálták különböző spárgából készült ételekkel, mellette pedig kulturális bemutatókkal szórakoztatták a jelenlévőket.

– A fesztivál egy szlovén-magyar határon átívelő európai uniós pályázati program, a Turizmus és Média rendezvénye – magyarázta a szervezők nevében Puskás Róbert, a lenti Eu-Régió Menedzsment Non-profit Kft. ügyvezetője. – Már tavaly is volt egy helyi kezdeményezés a spárga népszerűsítésére, ezt karoltuk fel a pályázatban rejlő lehetőségeket felkínálva. A fesztiválon szorgoskodó szakácsok többek közt azt bizonyították be, hogy a spárga a legjobb ételalapanyagok közé tartozik, hiszen nincs még egy olyan zöldségféle, melyet ennyi formában el lehetne készíteni. Kerültek az asztalokra levesek, főételek, azok köretei, de édességek és desszertek is.

Olyan ételkülönlegességeket kínáltak a vendégeknek, mint például spárga omlett, sertés szűzpecsenye spárgával, rakott spárga, sonkatekercsbe göngyölt spárga vagy spárga fagylalt. Mindez azonban csak a kínálat egy része volt, több tucatnyi egészséges étel elkészítésének módját ismerhették meg a vendégek. A fesztiválon arra is felhívták a figyelmet, hogy a lédús, kifejezetten kevés kalóriát tartalmazó spárga gyógyít, tisztít és karcsúsít is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!