Hírek

2014.04.02. 06:25

Tizenkilenc éves ámokfutó Kanizsán

Aki azt hitte, hogy neki mindent szabad.

Egy  19 éves  fiatalember – akit korábban  közlekedési szabálysértés miatt már háromszor is megbüntettek-  Audijával 2013. október 26-án  az esti órákban a nagykanizsai  Balatoni úton száguldozott . Figyelmen kívül hagyva a záróvonalat és forgalomtól elzárt területet, nagy sebességgel előzgette az előtte közlekedő járműveket, majd lassítás nélkül behajtott a Hevesi út és a Balatoni út kereszteződésében található körforgalomba, ahol   nem biztosított elsőbbséget a körforgalomban szabályosan közlekedő és azt a Hevesi út irányába elhagyni szándékozó Fordnak, ezért  nekiütközött  a sértett  gépkocsijának.

Annak ellenére, hogy  észlelte a baleset bekövetkezését, a helyszínt  -az időközben  a nyomába eredő  rendőrautó megkülönböztetett  jelzését is figyelmen kívül hagyva- megállás nélkül, nagy sebességgel elhagyta úgy, hogy a járőrautó sem tudta utolérni. A fiatalember  nem győződött meg arról, hogy a balesetben valaki megsérült-e, illetve életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e. Szerencsére a balesetben személyi sérülés nem történt, csak anyagi kár keletkezett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség  cserbenhagyás vétsége miatt  nyújtott be  vádiratot a Nagykanizsai Járásbírósághoz pénzbüntetés mellett  járművezetéstől való eltiltást indítványozva.

Ezek is érdekelhetik