Hírek

2014.02.01. 10:30

Ónos eső, piros riasztás, forgalomkorlátozás Zala megyében

Az Országos Meteorológia Szolgálat piros szintűre emelte a riasztást.

Az országos közlekedései infókért kattintson ide


22:00 Négy autó csúszott egymásba Zalaegerszegen

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. február 1-jén 19 óra 23 perckor egy Audi, egy Suzuki és két Opel típusú személyautó csúszott egymásba Zalaegerszegen, a Hegyi úton. A balesetben – az egyik Opel vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett; a férfit a mentők a zalaegerszegi kórházba vitték. A baleset körülményeit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

21:52 I Forgalomkorlátozás Zala megyében.

A 7,5 tonna össztömegű gépjárművek nem közlekedhetnek a megye útjain.A Zala Megyei Védelmi Bizottság döntése alapján 2014. február 1-jén 20 óra 30 perctől bizonytalan ideig korlátozta a 7,5 tonna össztömegű gépjárművek közlekedését. Ez azt jelenti, hogy a tehergépjárművek nem közlekedhetnek a közutakon.

20:10 I Délután óta működik a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság operatív törzse, hogy a megye biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket meghozza és azok végrehajtását koordinálja.

19:25 | A kamion műszaki mentése befejeződött, ismét járható  az M70-es autóút minden sávban.

19:00 | Az M70-es autóút 3+900-as kilométerszelvényénél egy műszaki hibás kamion miatt egy sávot lezártak. A műszaki mentés folyamatban, a helyszínen van az Autópálya Mérnökség és a LEKO Kft.

18:20 | Az OMSZ  Zala megye teljes területére a harmadik, legmagasabb fokozatú (piros) riasztást adta ki az ónos eső miatt. Tartós - több órás - ónos eső várható, amely meghaladhatja az 5 millimétert.

17:30 | Elérte Zala megyét is a csapadékzóna ami esőt, jeges esőt és akár ónos esőt is hozhat. Zalaegerszeg és Lenti térségében egyelőre még eső esik, az utak sónedvesek. Nagykanizsa térségében jelenleg szemerkél az eső, az autópálya környezetében a havaseső, az utak itt is sónedvesek. Keszthely térségéből már ónos esőt jelzett a közútkezelő, aki a megye több útvonalán is preventív alászórást végez. 

Nem csak az ónos esővel érintett területeken kell vigyázni, hisz a megye területén a hőmérséklet mindenütt fagypont alatt van, így a lehulló csapadék intenzitásától függően ott is csúszóssakká válhatnak az utak, ahol nem ónos eső esik, mivel a jelentősebb csapadék a megelőző jelleggel szórt sót le tudja mosni az utak felületéről.

17:22 Óvatosan közlekedjenek!

Jelen pillanatban Lenti és Keszthely térségében, valamint az M70-es autóúton Csörnyeföldétől a Szlovén államhatárig esik az eső és a mínusz hőmérséklet miatt folyamatosan fagy rá az utakra. Ezért a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri az autósoktól, hogy csak indokolt esetben és kellő körültekintéssel induljanak útnak. 

15:35 | Megyénk minden járásában narancs riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt.

15:20 | Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs riasztást adott ki ónos eső miatt a Zalaegerszegi és Lenti járásokra. A citrom riasztás van érvényben a Keszthelyi, Nagykanizsai, Letenyei és Zalaszentgróti járásokban. A késő délutáni, esti óráktól kiterjedt, intenzív tartós ónos eső várható, amely erős jegesedést okoz. Kérjük a lakosságot, ha útnak indulnak, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Felhívjuk a figyelmet, hogy ezen időjárási körülmények között, a mentő erők is lassabban közlekedhetnek, így a vonulási idők megnőnek.

Délutántól részlegesen működik a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság operatív törzse, a jeges útszakaszok miatt átmeneti forgalomkorlátozások várhatók az ónos esővel érintett területeken.

10:00 Zala megye területére harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Várhatóan a délutáni óráktól kiterjedt tartós ónos eső, fagyott eső várható. Szombat délutántól a körülbelül vasárnap reggelig tartó periódusban jelentős mennyiségű ónos eső hullhat, amely jelentős mértékű jegesedést okozhat. Délutántól részlegesen működik a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság operatív törzse és amennyiben szükséges, a jeges útszakaszok miatt átmeneti forgalomkorlátozást rendel el az ónos esővel érintett területeken.

www.met.hu

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek! Az ónos esővel érintett területeken csúszós utakra kell számítani, megnő a balesetek veszélye! Kérjük az autósokat, hogy az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebességgel haladjanak, és tartsák be követési távolságot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!