Hírek

2014.02.03. 19:06

Bunyó a flúgos túrán az evezőlapátok miatt

Tárgyalás mellőzésével javasolja az ügyészség felelősségre vonni azt a két férfit, aki randalírozott tavaly nyáron a Zala folyón huszonkettedik alkalommal megrendezett és sok érdeklődőt vonzó Puszika-Oszika csónaktúrán és flúgos futamon.

Arany Gábor

A Zalabértől Zalaszentgrótig a folyón rendezett, az interneten is meghirdetett, bárki által teljesíthető túrát a szervezők bejelentették a hatóságoknak is, így az nyilvános rendezvénynek számított.

A megyei főügyészség sajtószóvivőjétől, dr. Pirger Csabától kapott tájékoztatás szerint tavaly július 27-én részt vett a futamon a 33 éves, batyki K. Elemér, valamint a 31 esztendős, zalaszentgróti K. Gyula és baráti társasága is.

Dr. Pirger Csaba: – A két társaság először kölcsönösen szidalmazta egymást (Fotó: archív)

Csónakjukkal megálltak a tüskeszentpéteri hídnál és a parton szóváltásba keveredtek más túrázókkal. Utóbbiak ugyanis azt mondták, hogy ellopta az evezőlapátjaikat a két férfi, azokat meglátták náluk a csónakjukban. A két társaság kölcsönösen szidalmazta egymást, a vita azonban elfajult, mert K. Gyula az ellenfelek egyikét kétszer arcul csapta. Az áldozat nyolc napon belül gyógyuló zúzódást szenvedett. A kialakult dulakodásban K. Gyula még egy túrázót megütött, akit K. Elemér pedig megrúgott.

A két férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A történtek miatt a napokban a Keszthelyi Járási Ügyészség K. Elemér és K. Gyula ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, az utóbbi férfi ellen pedig könnyű testi sértés miatt is vádat emelt. Indítványukban tárgyalás mellőzésével kiszabandó pénzbüntetés szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!