Hírek

2013.12.28. 13:09

A zalai rendőrök elfogták a dohánybolti rablót

Minden rendőr az elkövetőt kereste.

Horváth A. Attila

A zalaegerszegi rendőrök pénteken este elfogták azt a 36 éves helybeli férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a Köztársaság úti dohánybolt december 22-ei kirablásával - jelentette be szombat délutáni sajtótájékoztatóján dr. Farkas Tibor városi rendőrkapitány. Mint elmondta, az elkövető a rabláskor csuklyával és orvosi maszkkal takarta arcát, és egy 15 centiméter pengehosszúságú borotvával kényszerítette az eladót a teljes aznapi bevétel átadására. Emellett cigarettát is magával vitt a dohányboltból.

A rendőrök nagy erőkkel indítottak nyomozást, és több száz ember kihallgatását követően megtalálták a gyanúsítottat, aki nem messze lakik a kirabolt dohánybolttól. A házkutatás során előkerült az elkövetéskor használt ruha is. R. Károlyt - aki korábban nem került összeütközésbe a törvénnyel, családjával él és munkahellyel is rendelkezik - felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsítják, amelynek büntetési tétele 5-10 év szabadságvesztés. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!