Hírek

2013.12.30. 17:24

A 150 adag gulyást a gyerekek ették meg

Nagykanizsa - A rászorulókat szerette volna vendégül látni hétfőn a Kanizsai Katolikus Karitász, ám a meghirdetett ebéd-osztásra alig páran érkeztek. A százötven adag gulyást így a környékbeli gyermekotthonokba vitte el a karitatív szervezet.

Pásztor András

Komoly szervezés és készülődés előzte meg a hétfői ebédosztást a kanizsai katolikus karitász Deák téri közösségi házában, ám a 12 órára meghirdetett ételosztásra csak néhányan érkeztek.

– Karácsony előtt mintegy 150 darab élelmiszercsomagot osztottunk szét a rászoruló családok között – kezdte Barbalics Józsefné, a szervezet elnöke. – Látva, hogy milyen nagy szükség van a segítségre, döntöttük el, hogy egy tál meleg ételre is megvendégeljük a nélkülözőket.

Fotó: Szakony Attila

Nos, a helyi vállalkozók által felajánlott 150 adag gulyás hétfőn a déli harangszóra meg is érkezett a közösségi házba. Csupán azok hiányoztak, akik jóízűen elfogyaszthatták volna a finom ebédet. Néhányan persze akadtak, akik tudtak az ételosztásról és éltek is a lehetőséggel.

– A templomban hirdette ki az atya, hogy hétfő délben meleg ebéddel várják a rászorulókat, így én is eljöttem – mondta a 31 éves Benkő Norbert, aki immár negyedik esztendeje hajléktalan. – Az adventi időszak különösen megviselt, mivel rossz a kapcsolatom a szüleimmel. Ha lehet, az új évben szeretném rendezni velük a sok félreértést, s talán akkor az én sorsom is jobbra fordul egy kicsit – mondta a fiatalember, miközben a gulyáslevest kanalazta.

Mivel Norbert és néhány sorstársa egyedül nem tudta elfogyasztani a rengeteg ételt, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a kanizsai és a városkörnyéki kisebb gyermek-otthonokba szállítják a gulyást, így végül a karitatív akció elérte célját.

Mint azt Barbalics Józsefné, a katolikus karitász vezetője elmondta: jövőre tovább folytatják a rászorulók megsegítését, hetente egyszer ruhát osztanak majd a közösségi házban és nagyobb figyelmet szentelnek majd az egyedül élő időseknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!