Hírek

2013.11.28. 14:45

Megszüntették az árvízvédelmi készültséget a Murán

Megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Murán csütörtökön a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

MTI

Az esőzések miatt a Mura vízgyűjtő területén a talaj vízzel telítődött, ezért a folyó vízszintje múlt szombattól emelkedésnek indult. Az elsőfokú árvízvédelmi készültséget vasárnap rendelte el a Mura teljes magyarországi szakaszára a vízügyi igazgatóság. A vízszint további, folyamatos emelkedése miatt kedd éjfélkor a folyó letenyei szakaszán mért 381 centiméteres vízállás miatt másodfokúra emelték a készültséget.

A Mura vízszintje kedd délben tetőzött Letenyénél 404 centiméteren, azóta lassú apadásnak indult.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a több mint 30 kilométer hosszra kiterjedő árvízvédelmi készültségről és a levonuló árhullám esetleges hatásairól tájékoztatták a nagykanizsai és a letenyei járás helyi védelmi bizottságának elnökét, továbbá a Mura menti hat település polgármesterét.

A legnagyobb figyelmet a muraszemenyei önkormányzat védvonalára fordította a katasztrófavédelem. A településen nyolcszáz homokzsákot készítettek elő. A védekezéshez a településen tíz közmunkás is készenlétben állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!