Hírek

2013.11.22. 15:05

Légpuskával lőttek este a gépkocsikra

Esztergályhorváti - A közlekedésbiztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a minap az ügyészség két kamasz fiú ellen.

Arany Gábor

A nem mindennapi csínytevés legutolsó fejleményéről a Zala Megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba adott tájékoztatást szerkesztőségünknek.

E szerint Esztergályhorvátiban az Arany János utcában ez év április 1-jén este kilenc óra előtt nem sokkal két fiatal a vonatkozó törvény előírása alapján lőfegyvernek minősülő, 5,5 mm-es kaliberű légpuskával kezdett lövöldözni. A 15 éves F. Péter és 17 éves társa, F. Ákos felváltva előbb az udvarukon célpontként kitett dobozokra, majd patkányokra tüzelt. Ezt megunva ez után már az utcában elhaladó autókat vették célba. Ekkor is felváltva fogtak fegyvert. Előbb egy Daewoo Kalos, majd egy Volvo V 4-es személyautó bal hátsó ajtajába csapódott lövedékük. Utóbbi járműben a sofőrrel utazott a családja is, ők észlelték a becsapódást, ami riadalmat keltett bennük.

A két fiatalt mindezek alapján az egerszegi járási ügyészség közlekedésbiztonsága elleni bűntett miatt javasolja felelősségre vonni. Büntetésképpen próbára bocsátás, valamint a 146 ezer forintos bűnügyi költség megfizettetése szerepel az indítványban.

Dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!