Hírek

2013.10.31. 10:48

Staféta Takács Ferenccel

Az elmúlt héten Bogár István aikido edző Takács Ferencnek, a Toriki Karate SE vezetőjének adta tovább a stafétát, azt tudakolva, lát-e esélyt rá, hogy egyszer olimpiai sportág legyen a karate.

Magyar Hajnalka

- Nagyon bízunk benne, hiszen rengeteg karatéka számára jelentene lökést, motivációt az olimpiai szereplés - kezdi. - Egyesületünkben komoly szerephez jut a versenysport, de szeretnénk megőrizni a karate tradícióit is. Versenyzőink között vannak Európa-, és Nemzetközi Bajnokok, többszörös Magyar Bajnokok, Diákolimpiák győztesei. Ha a karate olimpiai sportág lehetne, a magyar válogatott biztosan rengeteg éremmel öregbítené hazánk jó hírét.

Fotó: Katona Tibor

Első alkalommal 2005-ben próbálkoztak a bejutással, addigra kialakult a stílusok feletti szabályrendszer, aminek a hiánya korábban akadályt jelentett. Mégsem sikerült, mint ahogyan 2009-ben és idén sem, pedig reménykedtek...

- Sajnos megint kevés szavazatot kaptunk, holott a karate látványos, élvezhető, érthető sportág. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a legutóbbi világbajnokságot is 123 ország televíziója közvetítette. Talán nincs benne elég pénz...?

Mint mondja, nehéz belelátni a NOB lapjaiba, ritkán nyitnak kaput új sportág előtt, legutóbb például a birkózás szorult ki.

A stafétát a Helikon Táncklub vezetőjének, Gallai Gáborné Ibolyának adja tovább, azt kérdezve, mit adott számára a tánc az elmúlt 40 év alatt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!