Hírek

2013.10.07. 15:20

Ismét Zalai Príma Díjak

Zalaegerszeg - Idén nyolcadszor adják át Zala megyében a Zalai Príma Díjakat. A gálaműsorral egybekötött díjátadóra a megyeszékhelyi Hevesi Sándor Színházban kerül sor.

Hajdu Péter

Mint ismert, a mintául szolgáló rendezvénysorozatot, és a Príma Primissima Díjat Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke indította el illetve alapította már több mint tíz éve, s az esemény társadalmi elismertséget vívott ki az ország közvéleménye előtt az elmúlt időszakban. Mint Doucha Ferenc, a VOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke, és Vaski János megyei társelnök a Zalai Hírlapot tájékoztatták, a vállalkozók szövetségének megyei szervezetei az országos, Príma Primissima Díj mintájára hozták létre a megyei díjakat, köztük a Zalai Príma Díjat. A gazdasági élet szereplői ugyanis úgy gondolják, hogy e rohanó világban, s a gazdasági eredményekért folyó harc közben nagyobb figyelmet kell fordítani a hazai szellemiség legjobbjaira.

Szükség van a díj által kifejezett elismerésre szűkebb pátriánkban, a megye kulturális életében is. Többek között az oktatásban, a különféle művészetekben, és a sportban kiemelkedő teljesítményt nyújtók ilyetén elismerése immár hagyományosnak mondható. A Zalai Príma Díjra a VOSZ által felállított szervező bizottság egyébként ezúttal is tíz kategóriában állított egy-egy jelöltet. Közülük háromnak fogják átadni a Zalai Príma Díjat és a vele járó egy-egy millió forintot. A díjátadó gála - amin az érdeklődők ingyen vehetnek részt - október 18-án 19 órakor kerül megrendezésre Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban. A gálán többen is fellépnek az eddigi zalai príma díjasok közül, továbbá a színház művészei szórakoztatják műsorukkal a közönséget.

A tíz jelölt közül valakinek a szervezők egy közönség díjat is átadnak, amelyre szavazni lehet. Ezért a jelölteket szerdától kezdve röviden bemutatjuk, és részletesen közöljük a szavazás módjait is.ú

Érdemes részt venni majd a közönségdíjra történő szavazásban, mert mint a vállalkozók megyei szövetségének vezetői közölték , a szavazók közül valaki egy értékes festményt fog nyerni. A gála végén pedig a VOSZ megyei szervező bizottságának döntése alapján tíz zalai vállalkozás eddigi munkáját ismerik el oklevéllel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!