Hírek

2013.09.13. 07:22

Keresik a keszthelyi rablót - 300 ezer forint nyomravezetői díj

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki, melyet a Kis-Rába menti Takarékszövetkezet ajánlott fel.

Az eddig még ismeretlen férfi, fegyverrel vagy annak utánzatával 2012. január 13-án reggel 7 óra 25 perckor bement a Kis-Rába menti Takarékszövetkezet keszthelyi fiókjába és az alkalmazottól pénzt követelt, melyet meg is kapott. A férfi a helyszínről robogóval menekült el.

Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elkövetőről a szemtanúk az alábbi személyleírást adták: a férfi 35-40 év közötti, kb. 180 centiméter magas, átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű, márkajelzés nélküli bukósisakot, alatta fém keretes, szögletes lencséjű szemüveget viselt. Kezén fekete kesztyű volt, jobb kezében egy hosszabb csövű, fekete, forgótáras pisztolyt vagy annak utánzatát tartotta. A férfi több színű CHAMPION márkajelzésű szabadidő felsőt, fekete nadrágot és sötét színű cipőt viselt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a fényképeken szereplő férfit felismeri vagy a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen érdemi információval rendelkezik, hívja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét a 92/504-316-os telefonszámon, vagy a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívóját. Bejelentés e-mailben a [email protected] címen tehető.

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek nettó 300.000 forint díjat tűzött ki, melyet a Kis-Rába menti Takarékszövetkezet ajánlott fel. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

(forrás: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!