Hírek

2013.07.15. 15:09

Dobogós lett a Zalaerdő Zrt. kiváló erdésze

Nagykanizsa - Szép sikert könyvelhetett el nemrég Jakabfi Ferenc, a Zalaerdő Zrt. munkatársa, aki harmadik helyezést érte el az „Év erdésze” országos versenyen.

Pásztor András

A múlt hét végén került sor az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) által meghirdetett versenyre, ahol először elméleti tudásukról adtak számot az erdészek. A komplex szakmai feladatsor keretében vadnyomokat, gombákat, magokat kellett felismerni, majd a gyakorlati feladatoknál állományleírás, fatömeg- és famagasság becslés várt az erdészekre. Másnap pedig lövészetben is bizonyítaniuk kellett a versenyzőknek.

Az elért pontszámok alapján Szabó Gábor (HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. – képünkön balra) bizonyult a legjobbnak,  a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Jakabfi Ferenc (ZALAERDŐ Zrt. – képünkön jobbra) állhatott. Fotó: Zalaerdő Zrt.

Az országos versenyt végül Szabó Gábor (HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt.) nyerte, megelőzve Csordás Rolandot (SEFAG Zrt.) A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Jakabfi Ferenc (Zalaerdő Zrt.) állhatott fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!