Hírek

2013.05.13. 19:10

Meghalt a fenékpusztai sorházrobbanás legsúlyosabb sérültje

Fenékpuszta - Belehalt sérüléseibe a múlt szerdai, fenékpusztai sorházrobbanás legsúlyosabb sérültje - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója hétfőn az MTI-vel.

MTI

Oláh Attila elmondta: a Keszthelyről rendkívül súlyos állapotban Győrbe szállított férfi hétfőn hunyt el. Hozzátette, hogy szinte reménytelen volt a sérült életben maradása, ugyanis a férfi testfelületének a legnagyobb része megégett, de a légutak is mélyen károsodtak.

Múlt szerdára virradó éjjel nagy valószínűséggel gázszivárgás okozott robbanást az állami tulajdonban lévő, de a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vagyonkezelésében álló sorház egyik lakásában. Kidőltek a közfalak, a fellángoló tűz átterjedt a tetőre is. A robbanás miatt két embert szállítottak kórházba, a súlyos égési sérüléseket szenvedett férfin kívül az épület másik lakója könnyebben sérült meg.

Pálinkás Róbert, a kastélymúzeum ügyvezető igazgatója vasárnap az MTI-nek elmondta: a járási építési hatóság bontásra kötelezte a vagyonkezelőt, miután a kilenc lakásra osztott épület a robbanás és a tűz következtében életveszélyessé és lakhatatlanná vált. A komfort nélküli, de évtizedek óta rendben tartott otthonokban nyolc család, 24 ember lakott.

Az egykori Festetics-major területén lévő épület valaha istálló volt, ezt évtizedekkel ezelőtt alakították át lakásokká, amelyekbe nem volt bevezetve a víz sem, de az itt élők többsége ragaszkodik eddigi lakóhelyéhez. Olyan elképzelés született, hogy a területen működött egykori lengyár egy használaton kívüli épületét alakítanák át nagyobb és komfortosabb lakásokká, ide költözhetnének be a most ideiglenesen másutt elhelyezett lakók.

Teljesen kiégett két lakás Fenékpusztán, kitelepítették a lakókat

Le kell bontani a fenékpusztai tűzben összedőlt épületet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!