Hírek

2013.03.10. 17:35

Rock 'n Roll Táncverseny - Volt, hogy a csillár bánta

Zalalövő - Hetvennégy páros és tíz formáció, összesen mintegy háromszáz versenyző jelentkezett az immár 7. alkalommal megrendezett Salla Kupa Nyugat-Dunántúli Akrobatikus Rock 'n Roll Táncversenyre.

Magyar Hajnalka

A programot két héttel korábban szerették volna megtartani, ám a nagy havazás miatt elhalasztották, így a ritmus hívei vasárnap vették birtokukba a zalalövői művelődési központot. Mint Molnár Nóra főszervező és akrobatikus rock and roll sportedző elmondta, Celldömölk, Mosonmagyaróvár, Hévíz, Szombathely mellett Horvátzsidány, Káld, Hegykő és Mikosszéplak is számos versenyzőt küldött, az akrobatikus rock ugyanis a kisebb településeken is hódít.

A zalalövői Stb felnőtt kisformáció (GalaxyRRC)  produkciója  kategóriájában első helyezést nyert (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Szinte házhoz megyünk oktatni, jussanak hozzá e lehetőséghez a falvakban élő gyerekek is - mondja Molnár Nóra.

A Salla kupa minden szempontból kitűnő utánpótlás képző. Nem csak a táncosok tekintetében, hanem az edzők és a pontozóbírák frontján is.

- Dolgoznak mellettünk már olyan edzők, akik anno gyerekként indultak a kezünk alatt, s felnőtt fejjel kedvet kaptak az oktatáshoz - fejti ki az edző, aki két egyesületben, a Galaxyban és a Géniuszban is dolgozik.

 

Tudakoljuk, változik-e az akrobatikus rock and roll?

- Persze, a mai tánc sokkal pörgősebb. A rock and roll eleve dinamikus tánc, mégis, tizenöt évvel ezelőtt még nem voltak ennyire bonyolult, összetett, ennyi akrobatikus elemmel megtűzdelt koreográfiák. Kell is a változatosság, igyekszünk mindenben újat hozni.

Szabó Dorina (jobbról) és Tornay Nóra a színpadon (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Másodikas kora óta táncol, de már korábban is egyből talpon volt, ha zenét hallott - meséli lányukról Szabóné Baksa Zsuzsanna.

- Láttuk, hogy van hozzá érzéke, a tanárai is dicsérték, így támogattuk, biztattuk - kapcsolódik az apa.

Mint kiderül, a rock and rollt Dorina maga választotta, a szülők szerint illik is a mentalitásához. Előtte próbálkozott népitánccal, jazzbalettel, de ezeket lassúnak találta. Ebben a műfajban viszont kiélheti mozgásvágyát, energiáit. Otthon is gyakorol..

- Átjönnek a barátnők, és ilyenkor birtokba veszik a nappalit - mesélik a szülők. - Akrobatikus elemek az ő korcsoportjukban még nincsenek, de azért sokminden rájuk ragad az edzésen, amit otthon persze kipróbálnak. Megesett már, hogy a csillár látta kárát...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!