Hírek

2013.03.09. 11:29

''Jaj cica...'' az egerszegi piacon

Szombaton délelőtt tavaszváró nőnapi főzőcskével indult el a zalaegerszegi piac ide rendezvénysorozata.

Magyar Hajnalka

A tavaly útjára bocsájtott kezdeményezés hamar népszerűvé vált, emelte ki megnyitójában Balaicz Zoltán alpolgármester. A programsorozat célja, hogy sokakat vonzó rendezvényekkel élénkítsék a felújított piactér életét, forgalmát. A kedvező fogadtatás nyomán egyértelművé vált, hogy idén is folytatódik a kezdeményezés, s az önkormányzat meg is találta hozzá a szükséges forrást.

 

Horváth István, a Vásárcsarnok igazgatója elmondta, legközelebb húsvétváró programot szerveznek, ahol nyuszi simogatásra is mód lesz. Ezt követi a medvehagyma, majd az eper-, illetve a paradicsom nap, s a sorozatot disznóvágás zárja. Ez a szombat azonban elsősorban a nőnapról, a hölgyekről szólt. Ám nem csak ők kértek kóstolót a tavaszi tésztasalátából, valamint a tejszínes, gombás, batátás csirkemell csíkokból, amit frissen pirítottak és kínáltak a piactéri pódium mellett. Utóbbin előbb Farkas Gergő, a Hevesi Sándor Színház tagja köszöntötte a hölgyeket, majd pedig Z. Lukács Sándor dalszerző énekelt, és énekeltette a közönséget.

 

Farkas Gergő, a Hevesi-színház színésze a "Jaj cicával" köszöntötte a hölgyeket a férfiak nevében (Fotó: Pezzetta Umberto)

 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!