Hírek

2013.03.06. 12:06

Hévízi beruházás, a gyógyturizmust kiegészítve

Hévíz - Az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt pályázaton tavaly év végén 448 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert tematikus sétaút és egyéb létesítmények kialakítására. Az erről szóló támogatási szerződést szerdán írták alá.

Sámel József

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke beszédében úgy fogalmazott: nem csak a helyi lakosok, hanem a vendégek számára is újdonságot nyújt majd a gyógyturizmus kiegészítő beruházás, melynek köszönhetően az eddiginél jóval több turista érkezhet a városrészbe.

Látványtervek Egregy fejlesztéséről

Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kiemelte: a beruházás nem csak Hévíz, hanem a teljes régió számára fontos. Gratulált, hogy a 2,6 milliárdos keretből jó pályázattal Hévíznek sikerült elnyernie a legnagyobb összeget.

A beruházás részleteit Papp Gábor polgármester ismertette. Megtudtuk: a római romkert melletti területen - borászattal és gasztronómiával övezett - másfél kilométernyi tematikus sétautat alakítanak ki. A turistákat múzeum, kiállító- és rendezvénytér is várja majd. Érdekessége lesz a fejlesztéseknek a fűszerkert is. Bővítik az egregyi játszóteret, s a közlekedőket segítendő, parkolóhelyeket alakítanak ki. A projekt keretében megújulhat több történelmi emlék is. Az Árpád-kori templomra már régóta ráfért volna a rekonstrukció, ez most végre megvalósulhat. Pontosan úgy, mint a római katona sírja, mely esetében megszüntetik a méltatlan körülményeket.

Az egregyi borászatokat bekapcsolják a sétaútba, a turisták pedig interaktív elemek segítségével is tájékozódhatnak Hévíz értékeiről. Okostelefon használatával számos információt kapnak Egregyről, annak múltjáról, a látnivalókról, az idegenforgalmi lehetőségekről. A beruházás jövő tavaszra készül el teljesen. A polgármester hozzáfűzte: Hévízen dinamikusan növekszik a vendégek száma, fontos, hogy számukra minél több turisztikai attrakciót nyújtsanak.

A támogatási szerződést Papp Gábor és Breznovits István írta alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!