Hírek

2013.01.24. 10:57

Ingyenes kezelést ajánlottak fel az erdélyi kisfiúnak

Címkék#Kele Márk

Zalaegerszeg - A Zalai Hírlap figyelemmel kíséri Kele Márk erdélyi kisfiú rehabilitációját, aki egy lovas baleset következtében súlyos agysérülést szenvedett, és a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának rehabilitációs részlegén gyógyul.

Magyar Hajnalka

A Zalai Hírlap csütörtöki számában ugyancsak írtunk Márk zalai gyógykezeléséről, s ennek kapcsán érdekes telefonhívást kaptunk. Dr. Málly Judit neurológus főorvos, egyetemi magántanár jelentkezett, s felajánlott egy hetes térítésmentes kezelést Márk részére a soproni neurorehabilitációs intézetben.

- Tavaly jártam a zalaegerszegi gyermekosztályon, ismerkedtem az itt zajló színvonalas rehabilitációval, s akkor találkoztam Márkkal  is. Nagy vonalakban ismerem az állapotát, s remélem, hogy az általunk nyújtott kezelések hasznára lehetnek.

Márk, édesanyja, Kele Mária Magdolna karjaiban. Fotó: Pezzetta Umberto

Mint elmondja, koponyán keresztül ingerlik az agy azon területeit, amelyek a gondolkodásért és a  mozgásbeidegződésekért felelnek, de  emellett mozgásterápiára és masszázsra is számíthat a kis beteg. Amúgy a főorvosnő nincs zalai kötődés híján, ugyanis Nagykanizsán látta meg a napvilágot.

A gáláns felajánlásról értesítettük Márk édesanyját, Kele Mária Magdolnát, aki hálásan fogadta a gesztust. Mint jelezte, egyeztetést követően szeretnének élni a lehetőséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!