Hírek

2012.12.19. 17:28

Bécsben is sikert aratott a nagykanizsai vegyeskar

Nagykanizsa - A december mindig az év legnagyobb feladatait hozza a Nagykanizsa Város Vegyeskarának, vasárnap például Bécsben szerepeltek, szombaton pedig szűkebb pátriájukban lépnek a közönség elé hagyományos adventi koncertjükkel.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Kálovics Ferenc, a vegyeskar működését támogató Cantare 97 Alapítvány elnöke elmondta: immár több éve, hogy rendszeresen részt vesznek Bécsben, a városházán megrendezett hagyományos adventi koncertsorozaton.

- Túlzás nélkül állíthatom, fergeteges sikert arattunk karnagyunk, Hajdu Sándor műveivel, a "Miatyánk" kottáját elkérte egy német kórus, Bécs polgármester-helyettese pedig megköszönte fellépésünket. Egy, a karnagy által feldolgozott népi betlehemest mutattunk be 7 tételben, majd a szintén általa újrafogalmazott Miatyánk és az Üdvözlégy Mária következett latinul. Mozart Adoramus Te és Kodály: Adventi dal című művével zártuk műsorunkat - mondta el Kálovics Ferenc, aki egyébként azt is hozzátette: hazánk fiai megint "elfoglalták" Bécset, a hétvégén csak magyar szót lehetett hallani mindenütt.

A nagykanizsai vegyeskar múlt vasárnap a bécsi városházán lépett fel. Szombaton szűkebb pátriájukban lépnek  közönség elé hagyományos adventi koncertjükkel (Fotó: Süle Györgyi)

Hajdu Sándor, a vegyeskar karnagya jelezte: szombaton "szülőhazájukban", Nagykanizsán lépnek újra a közönség elé 19 órai kezdettel a Felsőtemplomban. Ezen igazi unikummal várják a nagyérdeműt: Jacob de Haan kortárs holland zeneszerző Missa Katharina című alkotását mutatják be, mely Magyarországon még sehol nem hangzott el. A darab érdekessége, hogy a szerző fúvószenekari kísérettel írta művét, amivel különleges hangulatú misét alkotott. A zenei kíséretet a Tatár Csaba vezette Nagykanizsai Fúvószenekar vállalta, a két karnagy felváltva vezényel majd. Emellett természetesen a megszokott karácsonyi dallamok sem maradnak el. A koncertet vasárnap 18 órától megismétlik a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Templomban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!