Hírek

2012.10.24. 16:18

Miklósfán nincs játszótér, pedig igény lenne rá

Miklósfa - Képviselői sorozatunkban ezúttal a Miklósfát, a MAORT-lakótelepet és a Ligetvárost magába foglaló 10-es számú választókörzetbe látogattunk, Sajni József képviselőhöz. A városatya szerint Miklósfán a legfontosabb egy játszótér lenne.

Horváth-Balogh Attila

Összetett körzet Sajni Józsefé: Miklósfa a maga falusias jellegével, Ligetváros a szociális problémáival, és a védettséget élvezô MAORT-lakótelep – van hát tennivaló bőven.

– Az utolsó nagy fejlesztés Miklósfán a településrész központjának a rekonstrukciója volt, amit 2006-ban adtunk át – mondta Sajni József. – Új autóbuszöblöket alakítottunk ki, parkolók épültek, parkosítás történt, azt mondhatom, a településrészhez méltó központ jött létre. Már a mostani ciklusban került sor az orvosi rendelő korszerűsítésére, a belső teljesen korrektül sikerült, ám a külső felújítás azóta sem történt meg. Ígéret volt a munkálatokra, de végül mégsem került sor rájuk, mert nem jutott pénz. Remélem, jövőre belefér a büdzsébe. Ezenkívül az óvodában is belső felújítás történt, most a tornaszoba kivitelezése zajlik. Ebben annyi szerepem volt, hogy még iskolaigazgatóként segítettem összeállítani a pályázati anyagot.

A képviselő a fontos fejlesztések sorában a Mindenki Háza korszerűsítését említette, mely szerinte elsősorban a helyi közművelődési és városszépítő egyesület munkájának köszönhető. Szólt a célokról is: a legfontosabb lenne egy játszótér megépítése, most ugyanis egyetlen ilyen objektum sincs Miklósfán. Sajni József ehhez egy 9 milliós összértékű tervet nyújt be, reményei szerint erre is jut pénz jövőre. Jó lenne továbbá, ha a temetői bekötő út-, illetve a városi járdahálózat is megújulhatna – tette hozzá.

A képviselő körzete másik feléről, a Ligetvárosról elmondta: a szerinte mára elgettósodott 117-es szám alatti épületegyüttesben élő közösségnek szüksége van egy helyre, egy közösségi házra, ahol összejöhetnének, hiszen ez a rész csaknem 600 lakót számlál.

A MAORT-lakótelep kapcsán pedig Sajni József egyértelmű sikerként értékeli azt, hogy az ide tervezett javítónevelőintézet megépítését a tiltakozásokkal – úgy néz ki – sikerült meghiúsítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!