Hírek

2012.08.27. 19:56

Ki az ''igazán rászoruló''?

Nagykanizsa - A tanévkezdéshez kapcsolódó jótékonysági vásárt rendezett hétfőn a kiskanizsai általános iskolában a Sarlós Boldogaszszony Katolikus Karitász.

zaol.hu

Dr. Joós Lászlóné, a szervezet elnöke elmondta: évek óta hagyomány, hogy anyagiakkal igyekeznek segíteni rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését.

– Segítő szándékú emberek tudnak az akcióinkról, s eljuttatják hozzánk feleslegessé vált ruhaneműiket – mondta Joós Lászlóné. – Jobbára kiskanizsaiak az adományok, de most érkezett egy csomag Vonyarcvashegyről is. A hasonló vásáraink alkalmával jelképes összegért, 100-200 forintért adjuk a ruhákat, a bevételből pedig szegényebb sorsú gyerekek iskolakezdését segítjük.

Az elnök hozzátette: sajnos, egyre több a szegény ember azzal együtt, hogy persze nem könnyű megítélni, ki az igazán rászoruló. Az idősebbek ugyanis igyekeznek rossz helyzetüket titkolni, s jellemző, hogy épp azok nem szeretik „reklámozni” gondjaikat, akik ténylegesen bajban vannak. Ugyanakkor akadnak olyanok is, akik már-már sportot űznek abból, hogy újra, meg újra támogatáshoz jussanak.

A vásárlók közül többen elmondták: nemcsak annak örülnek, hogy olcsón jutnak jó ruhákhoz, hanem annak is, hogy azok megvásárlásával valakin segíthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!