Hírek

2012.07.02. 21:03

Semmelweis-nap - elismerés a hévízi kórház munkatársainak

Hévíz - Semmelweis-napi megemlékezést tartottak hétfőn Hévízen, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban.

Szabó Judit

Semmelweis Ignác munkásságát dr. Angyal Attila orvos idézte fel az egészségügyi dolgozók ünnepnapján, majd dr. Kvarda Attila főigazgató közölte, hogy a kórház pozitív eredménnyel zárta a tavalyi évet. Sikerként említette, hogy az intézmény eddigi finanszírozását sikerült megőrizni, a július elsején életbe lépett változásokkal kapcsolatban pedig elmondta: az ellátási területet érintő módosítások kedvezőek, úgy tűnik, a kórház nyertese lesz az átalakítási folyamatnak.

Az ünnepség kitüntetések adományozásával folytatódott. Dr. Moll Veronika főorvos átadta az édesapjáról elnevezett dr. Moll Károly Emlékérmet Tropsa Judit laborcsoportvezetőnek és Csordás Csaba fürdős masszőrnek, majd a kórház vezetői dr. Strecker Ottó Emlékéremmel tüntették ki Raj Mónika gyógytornászt és dr. Horváth József osztályvezető főorvost. Dr. Mándó Zsuzsanna orvosigazgató adjunktusi kinevezést adott át dr. Hontvári Líviának és dr. Kulisch Ágotának, s főorvosi kinevezést dr. Szakál Erikának, dr. Sonkoly Pálnak és dr. Aradvári Lászlónak.

A Semmelweis-napi ünnepség orvosok emléktábláinak megkoszorúzásával folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!