Hírek

2012.06.18. 09:16

Munkavédelmi ellenőrzés lakossági panasz miatt Nagykanizsán

Nagykanizsa - Lakossági panasz miatt végzett munkavédelmi ellenőrzést nemrégiben a megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve a főtérrekonstrukció és a csatornaprojekt helyszínein. A hatóság több szabálytalanságot is feltárt, bírságot nem szabtak ki.

Sámel József

Egy nagykanizsai lakos tett nemrég közérdekű bejelentést a munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szervhez, mivel azt tapasztalta, hogy az Erzsébet téri rekonstrukció és a csatornaprojekt munkálatai kapcsán több munkavédelmi hiányosság is felmerült. Mint megtudtuk: a bejelentő levelében arra is utalást tett, hogy esetleg felsőbb utasításra nincs ellenőrzés ezen beruházásoknál.

- Ez utóbbi feltételezés minden alapot nélkülöz, hiszen az elmúlt évben is több alkalommal végeztünk munkavédelmi ellenőrzést ezeken a területeken - hangsúlyozta Nagy Vid László, a munkavédelmi felügyelőség igazgatóhelyettese. - Természetesen a mostani bejelentés kapcsán is végeztünk ellenőrzést, jártunk az Erzsébet téren, a Sugár utca Rozgonyi utca kereszteződésében, valamint a Csengery úton is. Utóbbi helyszínen dúcolatlan volt az egyik munkagödör, s bár az ellenőrzés időpontjában senki sem dolgozott a gödörben, megtiltottuk a munkavégzést addig, ameddig a cég biztonságos körülményeket nem teremt. Ugyanitt az emelőgéphez kapcsolódó adminisztrációban is találtunk hiányosságokat, s a munkahelyi elsősegélynyújtó személy sem volt kinevezve.

Az igazgatóhelyettes elmondta: A Sugár utca és Rozgonyi utca kereszteződésében a közműépítés során szintén egy dúcolás nélküli munkagödröt találtak, mely elkerítve sem volt. A helyszínen szintén nem tudták megnevezni az elsősegélyt nyújtó személyt.

- Az Erzsébet téren az emelőgép adminisztrációjában találtunk hiányosságokat, valamint a közterületen lévő aknák lefedése sem volt tökéletes (állítólag a előző este letett csatornafedeleket, reggelre ellopták) - folytatta Nagy Vid László, aki jelezte: a feltárt munkavédelmi szabálytalanságok miatt csak figyelmeztetésben részesítették a kivitelezőket, bírság kiszabására ezúttal nem került sor.

Mint megtudtuk: bár a munkálatok a hónap végén befejeződnek, ám addig nagy valószínűséggel lesz újabb ellenőrzés, már csak azért is, hogy a hatóság meggyőződjön arról, hogy a kivitelezők megfelelően rendezték-e a szabálytalanságokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!