Hírek

2012.05.02. 08:46

Olvasóink mondják a Gyurcsány-szakdolgozatról

Zalaegerszeg – A politikai harc egyik színterévé vált egy ideje az egyetemek, főiskolák archívuma. Úgy tűnik, folyamatos a kutatás az ott őrzött, vagy már eltűnt diplomamunkák után.

Hajdu Péter

A köztársasági elnök doktori dolgozata körüli botrány, és annak nyomán Schmitt Pál lemondatását követően most Gyurcsány Ferencen a sor. A volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke nem találta meg ugyan a szakdolgozatát, amit a Balaton szőlészetéről írt, s mint korábban bejelentette, nem is töri össze magát ezért. A Demokratikus Koalíció elnökének ugyan nem került elő a dolgozata, de az utána kutatóknak mégis akadt egy szál, amin elindultak. A diplomamunka megvédésekor készült jegyzőkönyvből ugyanis kiderült, hogy hasonlóságokat lehet találni a volt sógora által írt, hasonló témájú dolgozattal. A jegyzőkönyvben feltüntetik az értékelés mellett a diplomadolgozat hiányosságait is. Ez pedig ugyanazt az oldalt jelöli meg, mint amit sógora esetében is kifogásoltak. Ezért a Fidelitas azt követeli, hogy Gyurcsány is vonuljon vissza a politikai életből.


– Igazuk van a Gyurcsány Ferencet elítélőknek. Aki olyan pozícióba kerül, mint amiben ő is volt, most pedig pártelnök, annak minden tekintetben feddhetetlennek kell lennie. Amit a hírekben hallani, látni róla, annak alapján én is azt gondolom, ő is úgy másolta a szakdolgozatát, de legalábbis annak egy részét. Már az is gyanús, hogy ugyanazt a témát választotta, mint amiről a sógora írt – mondta lapunknak Szabó József.

– Az a véleményem, hogy ha Schmitt Pál le tudta vonni a következtetést a körülötte keltett botrányból, és lemondott a köztársasági elnöki tisztségéről, akkor most Gyurcsány Ferenctől is elvárható, hogy visszavonuljon. Ugyanakkor azt is tudom, és biztos vagyok abban, hogy ő ezt nem fogja megtenni. Azért, mert teljesen más személyiség. Nem kérdés, hogy Gyurcsány a végsőkig fog harcolni, bár szerintem már nincs súlya a politikai életben, és a pártjának sem – vélekedett Hájas László.

– Szerintem ezek a diplomamunka botrányok felfújt dolgok, már a Schmitt Pálét is annak tartottam. Magától értetődő, hogy az ő dolgozatáról sem véletlenül derült ki, hogy egy jó részét másolta. Gyurcsány Ferenc esetében meg pláne így van, nyilvánvaló, hogy kutattak utána. Túlzás az egész, és figyelemelterelés a fontosabb dolgokról. Például a munkanélküliségről, arról, hogy vajon hol vannak a beígért munkahelyek?– Kutak Péter. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!