Hírek

2012.04.18. 16:13

DK: lesz még Magyarország köztársaság?

A Demokratikus Koalíció alelnöke úgy véli: kérdéses, hogy Magyarország lesz-e még köztársaság, s visszatér-e a demokratikus jogállam.

Sámel József

Debreczeni József ezt szerdai keszthelyi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta. Úgy fogalmazott, az 1989-ben létrehozott demokratikus berendezkedés megszűnt. A főhatalom, a kétharmados többség ugyanis minden pozícióba a saját emberét ültette. A helyzetet a korai római császársághoz hasonlította, ahol egyeduralommal irányították a birodalmat. A sajtótájékoztató címeként megfogalmazott Lesz még Magyarország köztársaság? kérdésre válaszolt: a történelem bizonyította, az egyeduralmak megbuknak. Az viszont már korántsem biztos, hogy automatikusan visszaáll a demokratikus jogállam. A Demokratikus Koalíció ezért küzd, de egyedül nem tudnak olyan eredményt elérni, amivel megváltoztathatnák a helyzetet.  Szükség van az összefogásra, jövőbeni partnerként az MSZP-t, s az LMP-t említette. Kiemelte: a DK a parlamenti küszöbön áll, ami jó eredmény a párt rövid múltja tükrében. Úgy vélte, a támogatottság tovább erősödik. Baracskai József, a Zala megyei 2. választókerület elnöke  bízik abban, hogy jogosan megalakíthatják  parlamenti frakciójukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!