Hírek

2012.03.06. 07:06

Házat kapott az agydaganattal műtött kisfiú családja

Milejszeg - Csoda, ami történt velünk, csak amikor a kulcsot megkaptuk és már beköltözhettünk, akkor mertük elhinni, hogy ez valóság, meséli mosolyogva Ildikó. Adrián közben közelebb bújik édesanyjához, szeme huncutul villan, de mosolyát eltakarja a kórházi maszk.

Arany Gábor

Milejszegen, az Ady utcában vagyunk. Tavaly november elején jártunk először a három gyermeket nevelő Horváth családnál, de akkor a szemközti rozoga vályogépületben ültünk le, hogy elmeséljék, mekkora baj szakadt a nyakukba. A sorban második csemetéjük, az akkor hat és fél éves Adrián fejében 2010 végén rosszindulatú daganatot találtak a kisagyon. A vizsgálat után azonnali műtétről döntöttek az orvosok, a karácsony utáni napon helikopter vitte Budapestre a kisfiút. Lábadozása azóta is tart, ehhez tiszta, egészséges környezet kell. Az előbbivel nem is volt gond, ám a rokonuktól használatba kapott lakásuk közel állt az összedőléshez. Az édesapa, István közmunkásként keresi kenyerét és elvállal mellette mindent, hogy minél több forint kerüljön a családi kasszába, de ez is kevés.

Szerencsére Adrián gyógykezelésének támogatására a falu dicséretesen összefogott, jótékonysági koncertet is rendeztek december elején.

- Dugig volt a kultúrház, több mint 170 ezer forint jött össze - idézi az emlékezetes esetet a milejszegiek által szeretett család állandó segítője, a falu szociális munkása, Geigerné Németh Katalin.


Valószínűleg ott ült a hallgatóság soraiban az az idős házaspár is, akik úgy gondolták, Ildikó és István megérdemli az ennél is nagyobb segítséget.

- Karácsonykor, szenteste toppantak be hozzánk, hogy elmondják, megvennék nekünk ezt a házat. Ők most kifizetik, mi meg öt év alatt letörlesztjük. Kamatot se kértek a pénzre. Szóhoz se tudtunk jutni az örömtől - meséli Ildikó. (Szívesen kérdeztük volna a jótevőket is, de ők nem kívántak nyilvánosság elé lépni.)

A család a napokban költözött be új otthonába. Ottjártunkkor már túl voltak a háromszobásra alakított 70 négyzetméteres lakás kifestésén. Bútoraik zöme a helyére került, a vízvezeték-szerelők még serényen dolgoztak a fürdőszoba és a mellékhelyiség kialakításán, de még sok minden hiányzik.

- Leginkább kályhára lenne szükségünk, mert a saját mellé kettőt kölcsön kellett kérjünk, hogy minden szobát tudjunk fűteni - kezdi sorba venni Ildikó. - Sparhelt vagy teatűzhely is tökéletesen megfelel, aztán a mosáshoz akarunk gépet venni, meg előbb-utóbb hűtőre is szükség lesz. Szerencsére nagy a kert, itt zöldség majd megterem, a pincében jó helye lesz - szövik a terveket.


FÉLSZÁZ KEZELÉS UTÁN GYÓGYSZER
Adrián a műtét óta átesett a 49. kemoterápiás kezelésen és még három vár rá. Ha eredményei biztatóak, akkor augusztusban befejeződhet a néhány hetes szünetekkel tarkított szombathelyi négynapos kórházi kúra, csak a gyógyszerek maradnak. A tervek szerint Adrián jövőre kezdheti el az iskolát.



Kapcsolódó cikkeink: 

Ajándékokat kapott az agydaganattal műtött kisfiú

Napokon belül meghalt volna - Agydaganatot találtak a nyolcéves Adriánnál 

Segélykoncert a beteg fiú javára

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!