Hírek

2012.01.02. 12:11

Se illegális hulladéklerakó, se dögkút

Zalakaroson nincs illegális hulladéklerakó, felszámolták a dögkutat is. Belterületen 50 hektár zöldfelület található, 120 ingatlant pedig Natura 2000-es védettség alá vontak – áll a lakókörnyezeti állapotról szóló beszámolóban.

Steyer Edina

A tájékoztatót a legutóbbi soros képviselő-testületi ülésen hallgatták meg és fogadták el a városatyák. A szakmai anyag készítői megvizsgálták mindazokat a tényezőket, melyek szerepet játszanak a lakókörnyezet állapotának alakításában. Például a levegőminőséget, melynek kapcsán elhangzott: a településen négy cégnek van helyhez kötött légszennyező pontforrása, melyek mindegyike rendelkezik a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség engedélyével. A közel 2300 fős fürdőváros lakóhelyi környezetének fontos eleme az úthálózat is, mely a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez tartozó 5 kilométerrel együtt 67 kilométert tesz ki. Az önkormányzathoz tartozó útszakaszok csaknem fele, összesen 33 kilométer burkolatlan, melyből 5 kilométer a településen belül fut. Az úthálózat javítása érdekében a csapadékvíz- elvezetési munkálatokhoz kapcsolódóan megépült a Hegyalja és a Liget utcai ingatlanok kapubejárója, aszfaltos a Gyöngyvirág sor, s mintegy 330 köbméternyi területen kátyúzás is történt. Megújult a Zrínyi utca járdája, s új gyalogút épült a Panoráma utca Gesztenye és Szőlő utcák közötti szakaszán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!