Hírek

2011.12.19. 17:15

Közös társadalmi felelősségvállalás - Probléma-felismerés, hit és tett

A Flextronics ajándékműsorral lepte meg hétfőn a négy hazai telephelyéről meghívott gyerekeket a Hevesi Sándor Színházban, s egy új projekt elindítását is bejelentette.

Szabó Judit

Az Ashoka világszervezetnek 60 országban 2500 tagja van. Ők a társadalmi problémák megoldásának szentelik életüket, s nagy hatással vannak szűkebb és tágabb  közösségükre. A szervezet 30 hazai tagja többek között az egészségügy, az emberi jogok, az oktatás és környezetvédelem területén tevékenykedik.

A multinacionális elektronikai vállalkozás a társadalmi felelősségvállalás jegyében rendezte meg a karácsonyi ünnepséget, melyre zalaegerszegi, budapesti, tabi és sárvári gyerekeket hívott meg.

Varga Izabella színművész és a Griff Bábszínház előadásán részben fogyatékkal élők, illetve állami gondozott, valamint ilyen nehézségekkel nem küzdő általános iskolás tanulók is részt vettek.

A Flextronics International Kft. munkatársai a rendezvényen adományokat adtak át a budapesti önkormányzat gyermekotthona, a zalaegerszegi csecsemőotthon és a Magyar Vöröskereszt képviselőinek. A karácsonyi rendezvény keretében Moórné Kercsmár Rita, az elektronikai cég  CSR és vállalati branding igazgatója bejelentette: jövőre az országban elsőként az Ashoka világszervezettel közösen elindítják  a Fiatalok a változásért programot. A nagyvállalat hazai telephelyeiről huszonöt 14-19 éves fiatalt választanak ki, ők  valósítanak meg  saját  ötleteik alapján a  környezetük javát szolgáló programokat, mentorok segítségével. 

Demeter Zsuzsa, az Ashoka magyarországi képviselője a program részletes ismertetésekor elmondta: szeretnék elérni, hogy a fiatal generáció képes legyen a problémák felismerésére, arra, hogy változtasson rajta, és másokat is ösztökéljen erre. 
    
Mint mondta, a témánként 500 euróval támogatott program során szeretnék összekapcsolni a városokat, vagyis nem helyi, hanem bárhol megvalósítható, együttműködésre építő ötleteket várnak. A remények szerint a résztvevőknek az egy év alatt megváltozik az életszemlélete, a társadalmi felelősségvállalás iránti és a szociális érzékenysége, erősödik az önbizalma - fogalmazott a nonprofit szervezet képviselője.
   

Az Ashoka 1980-ban jött létre Washingtonban, s mára 60 országban 2500 tagot számlál. Magyarországon 1995 óta tevékenykedik, 30 tagja van, akik jelentős változást, társadalmi hatást elérő programokkal, újítással, módszerekkel álltak elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!