Hírek

2011.12.20. 10:36

Eltűnt Elvira néni - Kihűlve, cipő nélkül, de szerencsére élve találták meg

Huszonnégy óra elteltével lelték meg az idős asszonyt, aki családját hátrahagyva vasárnap indult neki a világnak. Majdnem tíz kilométerre jutott kemendollári otthonától, sérülten, kihűlve találtak rá. .

Arany Gábor


Rendőrségi járőrautók sorakoztak hétfőn Pókaszepetk központjában. A Korzó vendéglőben már gőzölgött a tea, ide tértek be a kutatásban részt vevők, közel félszázan. Rendőrök, polgárőrök, önkéntes tűzoltók, különleges mentők, a vonyarci 4x4 klub terepautósai.  Hétfőn dél múlt nem sokkal, szállingózott a hó, a hőmérő mutatója fagypont körül toporgott. Nem volt jó belegondolni, hogy vékony ruhában milyen lehetett a szabadban éjszakázni.  Elvira néni  - aki miatt ennyien  összesereglettek  - ugyanis fekete  kosztümjében, meleg ruha nélkül vasárnap déltájt indult útnak kemendollári otthonából.

 - Fél kettő körül már Pókaszepetken látták, utána meg nyoma veszett -  kezdte Szabó István, a 70 éves asszony hozzátartozója.  - Sajnos nem először történt ez,  négy-öt alkalommal fordult már elő. Eddig szerencsére mindig megtaláltuk a kemendi hegyen. Most nem jártunk sikerrel, pedig amint észrevettük, elindultunk utána, kora délutántól a rendőrök is segítettek. Körbejártuk a környéket, hajnalig kerestük és ma reggel folytattuk. Nehezen tájékozódik a világban, ráadásul sokat nézi a tévét, megzavarják a műsorok, keveri a valóságot az ott látottakkal. Többször mondta,   Pestre kell mennie, lehet, hogy emiatt indult  el. Mivel mindig gyalog járt és idegenekkel nem állt szóba, talán nem juthatott messze  tanakodott.

Nem sokat tévedett: egy óra után ugyanis jött a hír, a mentők a zalabéri benzinkút közelében a földútról hoztak ki egy idős nőt. Mint kiderült, Elvira nénit, aki a vasúti sínek közelébe keveredett, mozdonyvezetők hívták fel rá a rendőrök figyelmét. Innen a szálak összekapcsolódtak. Egy órakor már robogott is a mentőautó a tíz kilométeres kalandos útján sérüléseket összeszedő, cipőjét elvesztő, de már kihűlés elleni fóliába bugyolált nénivel a kórházba.

 Sajnos nem mindig ér véget ilyen szerencsésen a történet. Szombaton délután Alsórajk határában egy legelő melletti fás területen megtalálták annak a helybeli férfinek a holttestét, aki két nappal korábban tűnt el otthonából

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!