Hírek

2011.12.09. 19:20

Borkóstoló: lendvai gazdák zalai tanulmányúton (képgalériával)

Garabonc - Ötven borosgazda érkezett pénteken a szlovéniai Lendváról, hogy a zalai borvidéken ismerkedhessen a helyi szőlész és borász eredményekkel, módszerekkel, termékekkel.

Hajdu Péter

A szakmai tanulmányútra a Zalai Borút Egyesület, a Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermelők Egyesülete, valamint Zalaszentgrót önkormányzatának közös projektje részeként került sor. A 2009-ben indított, Határtalan borkultúra című, pályázati pénzből megvalósult programban korábban zajlott már női borászképzés, a szentgróti civil turisztikai centrumot is felépítették, közös bornapokat tartottak, így a lendvai vendégek közül sokan már nem először látogattak a zalai dombok, borospincék világába.


Pénteken borászokat látogattak, mi a garabonci Kránicz borháznál találkoztunk velük a borkóstoláson (itt a házigazda Kránicz László mutatta be borait, köztük több ritkaságot), majd a nagyradai Cézár pincészethez indultak.

Szombaton többek között a dötki szőlő géngyűjteményt nézik meg, majd a Lenti-hegyi Márton pincében vesznek részt borkóstolón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!