Hírek

2011.10.27. 15:32

Életútinterjúk 68 dvd-n

A nagykanizsai Batthyány-gimnázium igazgatója, Balogh László csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lezárult a Terror Háza Múzeummal közös, Emlékpontok című, audiovizuális projekt, melynek megvalósítására 10 millió forintot nyert az iskola.

Benedek Bálint

Az ország tizenhat megyéjéből összesen 69 intézmény csatlakozott a közoktatási, kommunikációs és szociális célokat megvalósító pályázathoz. Köztük volt 28 batthyányos diák, akiknek 68, egyenként közel fél óra hosszú életút-riportot kellett elkészítenük nagykanizsai közéleti személyiségekkel és pedagógusokkal.

- A cél többek közt olyan emléktár létrehozása volt, amely beépülhet a történelemtanítás tananyagába, sőt,  a nyilvánosság figyelmére is érdemes - mondta Balogh László. - A diákok áldozatos munkáját Tulok József, Andl Melinda, Alexa Péter és Simon József tanárok segítették, akik a városi televízió jóvoltából a legmodernebb eszközökkel készíthették el az interjúkat.

A 68 darabos dvd-gyűjteményt bárki kölcsönözheti a Tüskés Tibor iskolai  könyvtárból. A diákok többek közt Mayer Ferenccel, Szebenyi Máriával, Lehota Jánossal, Nagy Emillel, Balázsovits Lajossal, Czupi Gyulával, Bálits Károllyal, Szemenyei-Nagy Tiborral és Tarnóczky Attilával beszélgettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!