Hírek

2011.10.02. 15:34

Az új és felújított lakásokra van igény

Lapunk előző számában Puskás Róbert, az Eu-Régió Kft. ügyvezetője arról kérdezte Almási Istvánt, az Openhouse ingatlanforgalmazó hálózat lenti képviselőjét, hogy milyen lakásokat, ingatlanokat érdemes megvásárolniuk ma a vevőknek?

Gyuricza Ferenc

- Az ingatlanpiacon jelenleg csak és kizárólag az új építésű, valamint a felújított, újszerű lakásokra van igény - mondta Almási István. - A lelakott, használt ingatlanoknak szinte egyáltalán nincs értéke. A január elsejével bevezetésre kerülő energiatanúsítvány, közismert nevén zöld kártya még inkább ebbe az irányba mozdul el a tendencia.

Almási István szerint ma a lakások értékállóságát tekintik a potenciális vevők az egyik legfontosabb szempontnak, s nagy hangsúlyt fektetnek az energiatakarékosságra, illetve bizonyos kényelmi szolgáltatásokra is. Az amerikai konyha kialakítását, vagy a fürdőt és WC egymástól való elválasztását a felújított lakások többségében nem lehet megoldani. Hasonló a helyzet a lift kérdésével, lift nélküli házakban maximum a második emeletig forgalomképesek a lakások.

- A családi házak értékesítése terén Lenti speciális helyzetben van - folytatta Almási István. - Miután szinte egyáltalán nincs építési telek, ezért új építésű családi ház a városban nehezen jöhet szóba. A használt ingatlanok értékesítése területén az a tapasztalat, hogy a vevők szeretik a saját elképzeléseik, illetve a saját igényeik szerint felújíttatni azokat.

Almási István a stafétát az építőanyag-kereskedéssel is foglalkozó Mozaik-Alkagép kft. tulajdonosának, Horváth Zoltánnak, adta tovább, akitől azt kérdezte, mekkora az építkezési kedv ma a térségben? 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!