Hírek

2011.10.18. 02:28

A lehetőség bennünk van - tehetség és gazdaság

A korlátlan lehetőség bennünk van címmel rendeztek hétfőmn konferenciát a zalabéri iskolában, mely a múlt héten nyerte el a kiváló tehetségpont országos elismerést adó címet.

Arany Horváth Zsuzsa

A továbblépést megalapozó, a Zsuppán József polgármester által megnyitott hétfői konferencián jelen volt és előadást tartott az Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány USA-beli elnöke, Balogh Gyula, magyarországi, Bázakerettyéről származó alelnöke, Dreisziger Zsuzsanna, valamint Csapó Tamás amerikai nyugalmazott teológus.

Az előadások sorában Bánfalvi Péter, a Zala Megyei Közgyűlés oktatási és kulturális osztályának vezetője és Kiss Albert, a zalabéri iskola igazgatója beszélt a gyermektehetségek gondozásáról, míg Guitprechtné Molnár Erzsébet a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás; Kardis Erika pedig a Celodin Zalai Alapítvány nevében szólt a térség gazdasági környezetéről. Bogdán Iván, a Hálózat az Integrációért Alapítvány munkatársa a hátrányos helyzetűek oktatását, munkába állítását vázolta, e sorok írója, Arany Horváth Zsuzsa pedig a média nézőpontjából foglalta össze a tehetséggel kapcsolatos szempontokat. De a főszerep mindenképpen a zalabéri gyerekeké volt, akik szavalattal, néptánccal, zenével, képzőművészeti alkotásokkal győzték meg a jelenlévőket, alkalmasak arra, hogy Amerikába menjenek, tanuljanak, kutassanak. A siker záloga az ő önbizalmukban, rátermettségükben van.

Az alapítvány sikert akar kovácsolni
Az Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány 2009- ben alakult azzal a céllal, hogy a magyarországi értékeket támogassa, azokhoz forrásokat szerezzen az USA-ban élő magyar közösségektől. Az alapítvány elnöke, Balogh Gyula (aki csecsemőként került Amerikába, de jól beszél magyarul) elmondta, hogy nagyapja alapította a falvak termékeit értékesítő Hangya szövetkezeteket 1898- ban Magyarországon, s a testvériskola program mellett többek között ezt is szeretné újraindítani.

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!