Hírek

2011.09.29. 18:45

Virágos jókedvet! - Eredményt hirdettek a Virágos Zalaegerszegért versenyben

Összesen közel 730 ezer forint értékben díjazták a Virágos Zalaegerszegért verseny idei résztvevőit. A díjátadó ünnepséget csütörtökön rendezték meg a városi díszteremben.

Szabó Judit

Virágos jókedvet, szép napot kívánunk!  köszöntötték műsoruk végén a Napsugár utcai óvodások a verseny résztvevőit az ünnepségen. Nem véletlenül kérték fel éppen őket szereplésre, tagóvodájuk  nyerte  ugyanis az  első díjat intézményi kategóriában. Mielőtt azonban ez kiderült, Gyutai Csaba polgármester mondott beszédet, megemlítve, hogy rendpárti lévén a város közterületeinek rendjét is fontosnak tartja. Hozzátette: az elmúlt egy évben sokkal zöldebb lett a belváros, mint azelőtt volt; csak virágra hatmillió forintot költöttek. Nemcsak azért ültettek  rózsát, folytatta, mert  az a kedvence, hanem mert nagyon hálás növény, sokáig gyönyörködhetünk a virágaiban. Végül azoknak  a városlakóknak a munkáját méltatta, akik sokat tesznek környezetük szépítéséért, majd átadta az elismeréseket.

A Napsugár úti tagóvodán kívül hárman részesültek első díjban (30-40 ezer forint közötti utalványban): családi ház kategóriában a Szilágyi Erzsébet utcában lakó Nemes Gézáné, a társasházak közül a Cinke utca 2-8., a kereskedelmi és ipari telephelyek közül pedig a Piccolo vendéglő. A legtöbb pályázat a társasházi lakóközösségektől érkezett (20), a legkevesebb a vállalkozói szférából (5).

A díjátadó ünnepségen Nagy András, aki nemrég távozott a Városgazdálkodási Kft. éléről (jelenleg a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója) összefogásra szólított fel annak érdekében, hogy a város közterületei, zöldfelületei szépek és tiszták legyenek. Mint elmondta: létezik ugyan ezért felelős önkormányzati vállalkozás, de nagyon sok szövetségesre, a környezet iránt elkötelezett emberre is szükség van ahhoz, hogy rendezett képet mutasson Zalaegerszeg, s utalt a vandalizmus okozta károkra. Ezt követően virágcsokorral köszönte meg Kozma Tibornénak, az Archi Metal Kft. képviselőjének, hogy tavaly felhívta a figyelmet a nekeresdi körforgalom elhanyagolt állapotára, sőt, a virágosítási versenyen elért helyezésért kapott jutalmát is felajánlotta a terület rendbehozatalára. Ezt a pénzt is felhasználta az önkormányzat a körforgalom beültetésére, a munkával a múlt héten végeztek.


A Virágos Zalaegerszegért versenyt nyolcadik alkalommal szervezte  meg  az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. Négy kategóriában 52 neveztek, többen, mint tavaly. A zsűri tagjai (a VG Kft. és az önkormányzat szakemberei) fényképes dokumentációk alapján választották ki a legszebb díszítéseket, majd helyszíni bejárással alakították ki a végleges sorrendet. A virágosítási verseny nyertesei növényvásárlási utalványokat, valamint ajándékcsomagokat kaptak jutalmul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!