Hírek

2011.09.29. 16:06

Télre újra bezár zalaszentgróti fürdő

A zalaszentgróti fürdővel kapcsolatos nyitva tartási tendencia terén idén sem történt változás, a létesítményt a téli szezonra bezárja a város önkormányzata. Erről a napokban tartott ülésen döntöttek a képviselők.

Sámel József


Az előterjesztésben két javaslat szerepelt, igaz, a zárás időpontja között csak két hét eltérés volt. Az önkormányzat a korábbi mellett tette le voksát, vagyis a termálfürdőre október 31-én lakat kerül, s április végéig -hét hónapon át - zárva lesz. Ez a korábbi években is hasonlóképpen történt. Az okok között egyértelműen a csekély látogatottság szerepel, ami természetesen kevés bevétellel jár, miközben az üzemeltetési költségek tovább nem csökkenthetők. Amint az ülésen elhangzott, a döntést természetesen számítások előzték meg.

Tény, a szezon nem sikerült túl jól, leginkább a júliusi időjárás miatt. Az augusztus és a szeptember kellemes melege miatt meglehetősen sokan váltottak jegyet a fürdőbe. A bevétel azonban a takarékosság ellenére sem fedezi a kiadásokat, mínusz hatmillió forint körül lesz záráskor. Képviselői hozzászólásban elhangzott: „Be kell látni, hogy a létesítmény sem az elő-, sem az utószezonban nem éri el a kívánt, illetve szükséges látogatottságot. Nyáron keresett és népszerű, ám az időjárás ellehetetlenítheti a forgalmat.”

Többen felvetették, hogy nem az utolsó pillanatban, hanem kellő időben meg kell kezdeni a felkészülést a szezonra, egyebek között a büfék üzemeltetőinek kiválasztása sem maradhat a nyitás előtti időszakra. Akadt, aki megjegyezte: sajnálatos módon kevés volt a szervezett program a termálfürdőben, márpedig ilyesfajta létesítményt nem lehet sikerrel üzemeltetni rendezvények nélkül. Ezzel kapcsolatosan Baracskai József polgármester elmondta: a Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Programnak köszönhetően jövőre több pénz jut programok szervezésére. Ugyanakkor a város - szintén a sikeres pályázatnak köszönhetően - főállású turisztikai szakembert foglalkoztat majd, aki tevékenységével természetesen segíti a fürdőben folyó munkát is. A képviselői remények szerint mindez vonzóbbá teszi majd a fürdőt. A tanácskozáson ismét szó esett arról is, hogy a helyi lakosság körében tovább kellene népszerűsíteni a létesítményt, melyet nagy számban vidéki lakosok, családok, s külföldi csoportok keresnek fel. A képviselő-testület az ülésen egyhangúan fogadta el a Szent Gróth Termálfürdő és Szabadidőközpont ideiglenes bezárására vonatkozó előterjesztési javaslatot.

A téli szünetben talán még kinyithat
Kámán Zsolt, a termálfürdő vezetője az ülésen elmondta: keresik a lehetőségét annak, hogy a téli szünetben – december 17-e és január 5-e között kinyissák, működtessék a létesítményt. Ennek sokan örülnének, főként a diákok. Ugyanakkor érkeztek megkeresések, miszerint a fürdőben szilveszteri bulit is tartanának. Úgy fogalmazott, tárgyalnak a nyitva tartással kapcsolatos lehetőségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!