Hírek

2011.09.27. 16:00

Bezár a zalaszentgróti termálfürdő

Egészségügyi Központ, termálfürdő, középiskola. Az intézményekben az a közös, hogy mindháromról fontos döntés született a zalaszentgróti képviselő-testület hétfő esti ülésén.

Sámel József


A közelmúltban felújított és bővített Városi Egészségügyi Központ élére új igazgató-főorvost választott az önkormányzat, a státust októbertől 2016. szeptember végéig dr. Petz Zsuzsanna tölti be, aki  néhány hónapja megbízott vezetőként már vezette az intézményt. A képviselők hangsúlyozták, hogy mindent el kell követni a várost és a térséget szolgáló  központ jó színvonalú és gazdaságos működtetése érdekében. A nyolc igennel és egy tartózkodással kinevezett igazgató úgy fogalmazott: kollégáival együtt  erre törekszik.

Újra bezárják a termálfürdőt, a létesítmény novembertől jövő év májusáig nem fogad vendégeket. Ez már a következő napirend szavazásának eredménye volt, de Kámán Zsolt fürdővezető megjegyezte: keresik a lehetőségét annak, hogy a fürdő a téli szünet ideje alatt -  december 17-e és január 5-e között - nyitva tartson.

Hosszas vita alakult ki a középiskolai beiskolázásról. A képviselők nehezen tudtak dönteni arról, hogy egy sima gimnáziumi osztályt, vagy mellette szakközépiskolait is indítsanak. Végül utóbbi mellett tették le a voksukat.

Határoztak arról is, hogy az önkormányzat kétszázezer forinttal támogatja a keszthelyi kórház sürgősségi osztályának műszerbeszerzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!