Hírek

2011.09.07. 14:20

A nyugdíjasokat érintő aktualitásokat vitatták meg

A nyugdíjasokat érintő kormányzati intézkedéseket tekintették át a megyei idősügyi tanács szerdai ülésén, ahol döntés született arról is: idén melyik két település nyeri a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címet.

Varga Lívia

- Minden, ami a társadalomban történik, az időseket is érinti, így a kormányzati és egyéb gazdálkodói intézkedések is  - bocsátotta előre Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke Zalaegerszegen.

Nagy Kálmán, a megyei közgyűlés alelnöke az önkormányzati törvény változásairól tartott tájékoztatót, s az ülésen sok egyéb mellett szó esett arról is, hogy a megyei fenntartású szociális idősellátó intézmények a kormányhivatalhoz kerülnek át.

A délelőtt folyamán előkészítették az Idősek Világnapja elnevezésű megyei rendezvényt, s elbírálták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjra beérkezett pályázatokat. A két nyertest a már említett nagyrendezvényen, októberben hirdetik ki.

Boda László örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára a jövőre induló aktív idősödés és generációk közötti szolidaritás európai éve programjai kapcsán együttműködést kezdeményezett az idősügyi tanácsokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!