Hírek

2011.08.09. 16:10

Panasz után betemették a gödröt

Hétfő óta ember magasságú földkupac állt a gödör helyén, amely mintegy fél évig tátongott a megyeszékhelyi Biró Márton utca 8-as számú ház előtt. A lakók panasza nyomán, a múlt héten kerestük meg az illetékeseket, s mire a válaszuk megérkezett, betemették a gödröt, sőt, kedden a déli órákban a munkálatok során keletkezett földhalmot is elegyengették.

zaol.hu

– Nem elég, hogy visszataszító ez a gödör, balesetveszélyes is – dohogott az említett társasház közös képviselője. – A köré felállított kerítést rendszeresen ledöntik, így ha valaki nem figyel, sötétben akár bele is eshet. Arról nem is beszélve, hogy az alján összegyűlt víz bűzt áraszt, megtelepedtek benne a rovarok, sőt, volt lakó, aki patkányokat is látott. A nagyjából két méter mély lyukat még januárban ásták, s már hosszú hónapok óta semmi nem történt vele. Érdeklődtem már a polgármesteri hivatal műszaki osztályán is, de érdemi választ tőlük sem kaptam.

A felelőst nem volt egyszerű megtalálni, hiszen a gödörnél semmi nem utalt annak „gazdájára”. A szélén felállított védőkorláton a Sprint Kft. neve szerepelt, ám a cég „csak” ásta a gödröt, a munkát tőlük az E.ON rendelte meg. Az energiaszolgáltató hétfőn e-mail-ben kérte kérdéseinket, majd gyorsan intézkedett: azzal párhuzamosan, hogy Egyházi Nikoletta szóvivőtől a válasz megérkezett, be is temették a Biró M. utcai gödröt.

– Az említett munkagödröt még egy korábbi, vízbetörésből adódó üzemzavar elhárításához alakították ki munkatársaink – nyilatkozta a sajtós. – Később diagnosztikai célokra használták, egy kamerával a cső belső felületének a felmérését, rekonstrukciós értékelését végezték. A gödörrel kapcsolatban eddig nem érkezett hozzánk megkeresés, de természetesen intézkedünk mielőbbi betemetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!