Hírek

2011.08.15. 05:40

Erős Antónia a sorstárs gyerekekkel

Cukorbeteg gyerekek csesztregi táborába látogatott szombaton délután az ismert televíziós személyiség, Erős Antónia, aki maga is érintett a szóban forgó betegségben.

Arany Horváth Zsuzsa

Mint négy éve mindig, a Cseszt-Regélő Szabadidő Park és Sportcentrum vendége a hét végén is Vas megyéből érkezett 14 cukorbeteg kisgyerek volt, akiket Horváthné Hende Enikő vezetésével avattak be abba, hogyan kell kezelniük, lehetőleg teljes életet élve a betegségüket.

Példaképük lehet Erős Antónia híradós, - úgyis, mint a Tartsd a szintet! egészségvédő mozgalom védnöke - , aki fiatal lányként szembesült a cukorbetegséggel, de megtanulta kezelni. Életviteléről, módszereiről beszélt a gyerekeknek, elmesélve, hányszor méri a vércukrát naponta, mennyit sportol, mozog - ez az egyik legfontosabb a ma már civilizációs ártalomnak számító betegség kezelésében -, s arról is, nem kell tartani az inzulininjekciótól, alkalmazása bárki által megtanulható. Antóniát a gyerekek számos kérdéssel árasztották el, ő pedig cserébe nekik való ételekkel, gyümölcskosárral lepte meg őket.


A tábor létrejöttét segítette az egyik, cukorbetegek eszközeit forgalmazó cég, melynek idei felmérése 40 százalékos érintettséget mutat a 19-70 éves kategóriában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!