Hírek

2011.07.29. 16:30

Települési összefogással

Ünnepélyes keretek közt adták át pénteken a Közép-zalai Szociális és Gyermekjóléti Központ épületét Pacsán.

Sinkovics Eta

Az intézmény avatásán Bóbics József, Zalaigrice polgármestere, a társulás elnöke elmondta: tizenhárom éve alapították a ma már húsz településen működő, szolgáltatásokat nyújtó Közép-zalai Szociális és Gyermekjóléti Társulást, a kötelező önkormányzati feladatok hatékony ellátására. A társulásnál ma több mint 30-an dolgoznak. A családsegítési és gyermekjóléti tennivalókat étkeztetéssel, házi segítségnyújtással, falugondnoki szolgáltatással bővítették, és legutóbb a jelzőrendszeres házi segítségnyújtással.


A fejlesztés keretében a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázati támogatásának köszönhetően bruttó 55,2 millió forint értékű beruházást valósítottak meg, amiből az épület újjáépítése és a szükséges eszközök beszerzése 48,8 millió forintba került. Az akadálymentesített központot a különböző fogyatékkal élők is használni tudják. Vigh László országgyűlési képviselő beszédében méltatta az intézmény munkáját, majd átadta az épületet, amely több funkciójú lesz, a társulás központja, amelyben családi és gyermekrendezvényeket, előadásokat, továbbképzéseket is terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!