Hírek

2011.07.19. 17:52

Kényszerszabadság - Marton István a Legfelsőbb Bírósághoz fordul

Érdekmúlás miatt a pécsi bíróság másodfokon elutasította Marton István volt nagykanizsai polgármester keresetét. Az ítélet jogerős. Marton István a Legfelsőbb Bírósághoz fordul felülvizsgálati kérelemmel.

Horváth-Balogh Attila

A város volt polgármestere azért kért jogorvoslatot, mert a közgyűlés tavaly június 24-től kezdődően akarata  és szerinte a törvények  ellenére 78 nap kényszerszabadságra küldte. Marton István elsősorban magát az eljárást kifogásolta, később keresetét kiegészítette azzal, hogy fizessék ki a még bent maradt 8 nap szabadságát. A munkaügyi bíróság ez utóbbit megítélte, a szabadságra küldés jogszerűségét viszont érdemben nem vizsgálta. Méghozzá érdekmúlás miatt, hiszen az őszi választást követően Marton Istvánnak távoznia kellett a polgármesteri székből. A volt településvezető fellebbezett, a másodfokon eljáró pécsi bíróság az első fok ítéletét e tekintetben változatlanul hagyta. Amivel Marton nem ért egyet, mert szerinte a bíróságnak lett volna módja arra, hogy még a választások előtt ítéletet hozzon. Ezért felülvizsgálati kérelemmel fordul a Legfelsőbb Bírósághoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!