Hírek

2011.05.03. 09:03

Hungary-konferencia Siófokon

A pénz beszél mottóval rendezik meg idén a kétnapos Media Hungary-konferenciát Siófokon; a hazai nyomtatott és elektronikus sajtó legnagyobb, immár tizenhatodik tanácskozása ma délelőtt kezdődik.

MTI

A konferencián - mint az a www.mediahungaria.hu oldalon olvasható - az alábbi kérdésekre keresik a válaszokat: vajon igaz-e a médiapiacra az a tőzsdék működésére gyakran használt közhely, hogy a piacokat félelem és mohóság mozgatja; milyen tényezők befolyásolják a piac szereplőit a globális gazdasági válságon és "az új médiatörvényen túl, a digitális átálláson innen"; mit is jelent valójában a média társadalmi felelőssége; valamint a tényleges felelősségérzet, a józan belátás vagy a hatósági kényszer  képes felülkerekedni a profit iránti vágyon?
   
A tanácskozás első előadását Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára tartja A magyar audiovizuális kultúra megőrzése, támogatása címmel.


A konferenciáról folyamatosa hírek laptársunk, a Napló honlapján. - Klikk ide!


OLDALTÖRÉS: Kedden kezdődik a kétnapos Media Hungary-konferencia Siófokon



Kedden kezdődik a kétnapos Media Hungary-konferencia Siófokon



Kedden kezdődik a kétnapos Media Hungary-konferencia Siófokon



Kedden kezdődik a kétnapos Media Hungary-konferencia Siófokon


 A pénz beszél mottóval rendezik meg idén a kétnapos Media Hungary-konferenciát Siófokon; a hazai nyomtatott és elektronikus sajtó legnagyobb, immár tizenhatodik tanácskozása kedden kezdődik.

A konferencián - mint az a www.mediahungaria.hu oldalon olvasható - például az alábbi kérdésekre keresik a válaszokat: vajon igaz-e a médiapiacra az a tőzsdék működésére gyakran használt közhely, hogy a piacokat félelem és mohóság mozgatja; milyen tényezők befolyásolják a piac szereplőit a globális gazdasági válságon és "az új médiatörvényen túl, a digitális átálláson innen"; mit is jelent valójában a média társadalmi felelőssége; valamint a tényleges felelősségérzet, a józan belátás vagy a hatósági kényszer  képes felülkerekedni a profit iránti vágyon?
   
A tanácskozás első előadását Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára tartja A magyar audiovizuális kultúra megőrzése, támogatása címmel.
   
A pénz szava címmel tart beszélgetést például Barcza György (K and H), Török Gábor (Vision Consulting), Szauer Péter (HVG), Uj Péter (Index) és Szenes Gábor (Pressonline). A megvitatandó kérdések között szerepel például az, hogy mi a médiapiacokat a gazdasági és politikai hatalom birtokosai mozgatják-e, vagy esetleg maga a média képes mozgatni a szálakat a gazdaságban? - olvasható a programban.
   
Kora délután a magyar sajtóról tart majd előadást Tölgyessy Péter politológus.
   
Rendszerváltás a médiában címmel tartanak majd fórumot Borókai Gábor (Heti Válasz), Csermely Péter (Magyar Nemzet), Giró-Szász András (Századvég), Lakner Zoltán (Corvinus), Módos Márton (InfóRádió), Németh Marika (RTL Klub) és Rózsa István (ATV) részvételével.
   
Kedd este Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára tart előadást Fejlesztés 2011 címmel.
   
A konferencia első napján "Pénzek a magyar hirdetési piacon" és Közép-európai média blues", illetve "Mobil Hungary" címmel két külön teremben lesznek déltől este hét óráig előadások.
   
A tanácskozás második napján, szerdán - egyebek mellett - lesz beszélgetés Gajdics Ottó (Lánchíd Rádió), György Bencze (TV2), Hammer Ferenc (ELTE), Kotroczó Róbert (RTL Klub), Mráz Ágoston (Nézőpont Intézet), Néző László (MNO) részvételével arról: "lehet-e érdekes a komoly hír és lehet-e komoly a bulvár?".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!