Hírek

2011.05.26. 14:24

Gyermekek étkeztetése: támogatást igényelnek a nyári ellátáshoz

Többféle támogatásról döntött a legutóbb soron kívül tartott ülésén Hévíz önkormányzata, köztük a rászoruló gyermekek nyári szociális étkeztetésének biztosításáról is határoztak.

Horányi Árpád

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, a nyári szociális gyermekétkeztetéshez igényel az önkormányzat állami támogatást, ehhez biztosítják a szükséges önerőt, amit egyelőre 83 ezer forintban állapítottak meg, de az összeg a megítélt támogatás mértékével összefüggésben növekedhet. A nyári gyermekétkeztetést a gyermekjóléti szolgálat koordinálja.

Döntött a testület civil szervezetek, alapítványok és egyéb szervezeteknek a polgármesteri keret terhére történő támogatásáról is. A Hévízért Városvédő, -fejlesztő, Kulturális Egyesület, a Hungaroton Records Kft., a gróf I. Festetics György Művelődési Központ, Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, a Díszítőművészeti Szakkör és Nőklub, valamint Keszthely és Környéke Egészségügyéért Alapítvány, a Szabó Lőrinc Alapítvány és a Kisebbségekért Pro Minoritate Alapítvány kap anyagi segítséget.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz, hogy a GAMESZ értékesítse régi seprőgépét, s helyette újat szerezzen be.

Papp Gábor polgármester kezdeményezésére szó esett arról is, hogy levélben forduljon a városvezetés a kormányzathoz, Hévíz járási központtá emelése ügyében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!