Hírek

2011.05.19. 08:00

Gázzal, biztonságban (képgalériával)

Az E.ON nagykanizsai gázipari tanpályáján szerdán kezdődött meg az a speciális elméleti és gyakorlati képzés, mely a gáziparban előforduló balesetekre való felkészülésben segíti a katasztrófavédelem munkatársait.

Kelemen Valéria

Az E.ON felajánlása szerves folytatása az energiaipari vállalat és a szolgáltatási területén működő megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok között március elsején aláírt együttműködési megállapodásnak.

Gelencsér Lajostól, az E.ON ügyvezető igazgatójától hallhattuk: Az E.ON a társadalmi felelősségvállalási programja keretében május 18. és június 22. között heti három turnusban képzi a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok szolgálatparancsnokait, az önkéntesek rajparancsnokait, illetve a megyei és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szakmai állományának egyegy 40 fős csoportját. Összesen 600 tűzoltó kap lehetőséget arra, hogy elmélyítse a földgázos havária helyzetek szakszerű elhárításával kapcsolatos ismereteit.


– Többször találkozunk olyan problémával, amikor gázvezetékek sérülnek, a szakszerű beavatkozás szempontjából ezért is jó ez a képzés – vélekedett Gáncsos László őrnagy, a monori tűzoltóság osztályvezetője.

– Fontos, hogy kollégáink gyorsan és biztonságosan tudják felszámolni a földgázzal kapcsolatos váratlan eseteket, s megismerjék a szakembereket, akikkel az elhárításban együtt dolgoznak – fogalmazott a zalai katasztrófavédelmi igazgató, Wéber Antal.

– Sokszor a tűzoltók érkeznek elsőként a helyszínre, ahol a földgázelosztó társaság munkatársai előtt meg kell tenniük a szükséges intézkedéseket az emberi életek és vagyontárgyak védelme érdekében – mondta Bérczi László ezredes, az OKF tűzoltósági főfelügyelője, elárulva: az ország egész területén tavaly 286 olyan eset volt, amikor gáz jelenlétében kellett tűzoltóknak beavatkozni, s ebből 97-szer külterületen, munkagépek által elszakított gázvezetékek kárelhárítását végezték.


TANPÁLYA
Az E.ON méretét és technikai felszereltségét tekintve egyedülálló Erdész utcai létesítménye az ország első földgázipari tan- és gyakorlópálya komplexuma. Hűen modellezi a gáziparban ténylegesen előforduló helyszíneket, berendezéseket és eszközöket.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!