Hírek

2011.04.29. 17:50

Bolond ballagók - fiúk miniben, lányok munkásruhában

Nagykanizsán az Erzsébet tér rehabilitációja miatt ezúttal az ’56-os Emlékkertben, a virágzó vadgesztenye fák alatt rendezte meg pénteken a városi diák önkormányzat a bolond ballagók ünnepségét.

Benedek Bálint

A jelmezekbe bújt fiatalokat Cseresnyés Péter polgármester köszöntötte, s mint elárulta, örül annak, hogy  ennyi boldog arcot láthat.

- A mulatozást követően hétfőtől kemény munka vár a végzősökre -  folytatta a város első embere. - Bízom benne, hogy a sikeres érettségi vizsgák után mindenki megtalálja a számítását.

Ehhez a felvételiken vagy éppen az élet iskolájában kell helytállniuk, de ez a feladat a kanizsai fiataloknak nem okozhat gondot.

Ezután a polgármester a városi diákpolgármester, a Mező-gimnázium tanulója, Gaál Violetta társaságában 804 darab emlékplakettet adott át hat középiskola 35 osztályának.

Bár többen is Fluor Mizu című  slágerét dúdolták, a mezősök Pávlicz Erika vezetésével a Quimby Most múlik pontosan című dalát adták elő. Jól döntöttek, hiszen a diákok összeborulva közösen énekelték.

 

 

 

A tömegben a thúrys fiúk miniszoknyában illegették magukat, míg a cserhátisok építőmunkásnak álcázták magukat, s talicskában tolták az innivalót.

 -Jól sikerült a szerenád, azóta nincs megállás, szinte mindegyik tanár egészségére is ittunk  - mondta a talicskát toló Knausz Ferenc.  - Koccintunk az összes ballagóval, ugyanis mi egy nagy család vagyunk.

A végzősök pénteken még nem gondoltak a hétfői érettségire, hisz mint azt az orvosnak öltözött thúrys Polai Barbarától és barátnőjétől Reizner Nikolettől megtudtuk a megfeszített tanév után már épp rájuk fért egy kis lazítás.

A lányok véleményét a saját készítésű fa zenedobozzal a hátán érkező cserhátis Müller Balázs is osztotta, aki szerint a bolond ballagás hozzá tartozik a végzősök életéhez.

- Szól a muzsika, s végignézve a tömegen rengeteg ötletes jelmezt látok - tette hozzá Balázs.  - Magam eszkábáltam össze ezt a ládát, mellyel már a városban is óriási feltűnést keltettem.

A diákok feltalálták magukat, többen a nagymama ruhatárából válogattak, de akadt, aki az osztálytársaitól kért kölcsön divatos kelléket. Az egyik bevállalós lány a gumiszervizben dolgozó barátjának a cipzáras munkaruháját húzta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!