Hírek

2011.03.05. 18:59

Maskarádés téltemető

A naptár szerint kopogtatót tavasz javában itt érte az előző évszakot. Mondhatni: a maskarádésok télűző ceremóniája igazi „élesre” sikeredett szombaton Zalaszentgróton.

Horányi Árpád

Csípős hideg és szép napsütés találkozóján gyűltek össze a jelmezesek a nyugati városrészi Katalin lakótelepen. Kíváncsiskodók is voltak bőven, akik bíztatták a maskarádésokat a télűzésre.
   
Volt szellem, nagydobos, muskétás, szerzetesrendi barát, varázsló, szakács, muzsikus legény és vándor. Hosszan  lehetne még folytatni azt a sort, amelyben a menetelők nagy csinnadrattával a belvárosi Szent István térre vonultak, ahol a hagyományos népszokások ceremóniája pezsdítette a hangulatot. A Városi Művelődési Központ téltemető farsangi rendezvényén a szalmabábú égetés melege is elkelt. Míg a téltemetés jelképeként hamvába halt a kisze, elkészült a farsangi fánk. A jelmezesek színpadon előadott műsora után étel ital kínálat mellett intettek búcsút a télnek a farsangolók. 
    

Keszthely belvárosában is szombaton zajlott a városi karnevál: a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete 12 éves hagyományát ápolva rendezte meg a maskarás felvonulást és jelmezbált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!