Hírek

2011.02.07. 14:54

Tavaszváró: kikeleti munkák Keszthelyen

A tél enyhülésével jelentős erőkkel látott a zöldfelületen a természet ébredése előtti tennivalókhoz a keszthelyi Városüzemeltető Kft. parkápoló részlege.

Horányi Árpád

November közepétől az alkalmas napokon ez idáig több mint ezer fán végezték el a különféle metszéseket. Az ifjító és koronaalakító ritkításokra 9 utca fasorainál kerül sor, 466 egyednél. Felső vezetékek szabaddá tétele miatt 10 utcában gallyaztak 278 fát, forgalomtechnikai okokból utak, járdák szabaddá tétele érdekében dolgozott a parkrészleg a város további 10 pontján, ez 280 fát érintett.


Bán Györgyné városi főkertész további adatokat említve elmondta, hogy a korábban szakmai okokból kivágásra jelölt fák zömét eltávolították a téli munkák során, ez 52 fát jelent, megfigyelés alatt van 16 faegyed egészségi állapota. A még hátralévő metszési feladatok jelenleg a Csokonai utcában adnak munkát. A Helikon parkban a fatörzsek és az aljnövényzet tisztításán dolgoznak. Bejelentett lakossági kérelmeket vizsgálnak felül, s végzik el az igényelt munkát indokolt esetben, ilyen feladat vár még a parkrészlegre néhány lakóövezetben, játszóterek környékén.

A feladatok közé tartozik még a fák alatt őszről maradt lomb eltakarítása, ennek folytatására a Balaton-parton lesz még szükség. A vegyes ágyások cserjéinek, kétnyári virágainak ápolását március közepén kezdik el.


Múló téli napok nyomában
A környezet élő díszeinek gondozása kevés híján egész esztendőn át tartó munkát jelent A tél beállta előtt a kényesebb évelő díszek fagyvédelméről kell gondoskodni, a fák koronaalakító, s ifjító metszésének pedig már a tél szárazabb napjaival eljön az ideje. De így is marad még munka bőven a természet bimbózásáig: a cserjék ápolásával, elszáradt fák eltávolításával ezekben a napokban a múló tél nyomában járnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!