Hírek

2011.02.02. 05:27

Nyertek egy kis pénzt, felújítják a székhelyüket

Folytatódhat a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása székhelyének megújítása. A jelenleg zajló munkálatok keretében kistérségi szociális programirodát hoznak létre.

Szalabán Attila

A Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása pár évvel ezelőtt költözött a dél-zalai városban a Bajza utcában lévő volt GYIVI-komplexumba, melynek központi épületét pályázati úton szerzett támogatással teljesen felújították. Az ingatlan más épületeire azonban akkor még nem futotta a pénzből.

- Egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően 16,1 millió forintos támogatást kaptunk, melyhez 1,8 millió forint önerőt is biztosítottunk - magyarázta Polai György, a társulás munkaszervezetének vezetője. - A fejlesztés eredményeként folytatódik a társulás székhelyének megújítása. A munkálatok keretében a kivitelezés jogát elnyerő Szabau Invest Kft. javítja a Bajza utca felőli bástyakerítést, udvari parkolót épít, illetve a kistérségi szociális programiroda igényeinek megfelelővé alakítja a kijelölt épületet. A munkaszervezet vezetője hozzátette: a megújuló épületben alapvetően a társulás családsegítő és gyermekjóléti szolgálatát helyezik el, s így az új szociális ellátásokat is képes lesz elindítani. Ezek közé tartozik például a szociális információs szolgáltatás, a kapcsolattartási ügyelet és a készenléti szolgálat - melyekre komoly igény mutatkozik a tagtelepüléseken lakók részéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!