Hírek

2011.02.04. 17:29

Elérhető közszolgáltatások, integrált közösségi tér program

Legyen elérhető egy intézményen belül a lehető legtöbb közszolgáltatás - ezzel a szándékkal indította útjára a magyar állam az úgynevezett integrált közösségi szolgáltató tér programot.

Gyuricza Ferenc

A csesztregi szakmai konferenciára a  nyugat-dunántúli régió IKSZT-programban érintett településeit hívták, hiszen ott az ifjúsági közösségek helyzete mellett az integrált közösségi szolgáltató terek működtetésről is szó esett.

- Az IKSZT-k kialakítása nem új keletű, de mégis modell értékű program - így Erdős Balázs, az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézetének osztályvezetője. - Nincs szó új intézmények létrejöttéről, a már meglévőkre épít a program, amely lehetőséget kínált az önkormányzatoknak, hogy a leromlott infrastruktúrát felújítsák, s újra tartalommal töltsék meg. A program célja, hogy kisebb településeken biztosítani tudja azon közszolgáltatások elérését, amelyek a városokban természetesek.

Erdős Balázs elmondta, országosan mintegy 3000 önkormányzat felelt meg a pályázati kiírásnak, ám ebből csak 1.003 település élt a lehetőséggel. A nyertes pályázatok száma mintegy 600, ebből a nyugat-dunántúli régióban körülbelül száz található.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!