Hírek

2010.12.15. 18:51

Nem emelkednek a víz- és csatornadíjak Pacsán

Nem emelkednek a víz- és csatornadíjak jövőre a településen, az önkormányzat a kedd esti ülésén elutasította a közszolgáltató, a Zalavíz Zrt. díjnövelésre vonatkozó javaslatát

Szabó Judit


A Zalavíz a csatornadíjak változatlanul hagyása mellett a vízdíj közel 38 százalékos növelésére tett javaslatot, hogy legyen fedezet a jövőben szükséges fejlesztésekre. A képviselő-testület elutasította az indítványt, s úgy döntött, nem emeli a díjakat. Ennek megfelelően az ivóvíz köbmétere januártól is 316 forint plusz áfa lesz, a csatornadíj 511 forint plusz áfa, az alapdíj pedig havonta 381 forint plusz áfa a 13 centi átmérőjű mérőt használók esetén.

Az ülésen határozat született arról is, hogy a Zalavizet bízzák meg a folyékony hulladék begyűjtésével. A cég köbméterenként 1670 forintért végzi a munkát. A részvénytársaság igazgatóságába dr. Szabados Gyula körjegyző helyett (akinek év végén megszűnik a munkaviszonya) Henczi Zoltán polgármestert delegálta az önkormányzat.

A testület a felsorolt döntéseket megelőzően zárt ülésen tárgyalt arról a turisztikai fejlesztési elképzelésről, amelyet Dancs Zoltán, Zalaszentmárton polgármestere tárt a képviselők elé. A kistérség több települését érintő fejlesztési programot pillanatnyilag nagy vonalakban sem ismerheti meg a nyilvánosság. Henczi Zoltán, Pacsa polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta: a befektetők titoktartást kértek az ügyben.

A pacsai képviselők elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját, amely 753,6 millió forint bevétellel, ugyanennyi kiadással, és mintegy 90 millió forint működési hiánnyal számol. A legjelentősebb fejlesztés az iskola és az óvoda felújítása lesz, amennyiben elnyeri az önkormányzat a beruházáshoz nélkülözhetetlen pályázati támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!