Hírek

2010.11.12. 07:29

Dísztérré alakul, rendezvények helyszíne lesz

A vonyarcvashegyi településközpont átépítésének feladatával kezdte meg munkáját az újonnan megalakult képviselő-testület. A beruházás pályázati támogatással zajlik.

Horányi Árpád

A tervezés 3 éve kezdődött el, a kivitelezéshez önerő igénye nélkül 27 millió forintot nyert az önkormányzat.

 

- Az összeg áfája terheli csak a költségvetést, de vállalt az önkormányzat plusz ráfordítást is, a közmű alépítmények cseréjével, csapadékvíz elvezetés megoldásával és térvilágítás megvalósításával - folytatta a polgármester.

Nagyobb lesz a tér, s funkcionális változásokat is jelent a beruházás. A felszedett eddigi díszburkolattal máshol alakítanak ki parkszerű rendezvényteret mobil színpaddal, virágedényekkel.

- Az eddig 800 négyzetméterről ezer fölé emelkedik a tér nagysága, megszűnik ezen a helyen a gépkocsiforgalom, a parkolóhelyek az épület mögötti részen lesznek. Az átalakítással megújul az épület akadálymentesítése, s a gyógyszertár bejáratát is alkalmassá tesszük a mozgássérültek közlekedésére. A tér nem egybefüggően lesz kövezve, a burkolatot virágágyások, s egyéb létesítmények is megszakítják: csobogó és egy Európa-asztal. Utóbbit dr. Müller Ferenc építész, egyetemi tanár, községünk díszpolgára által ajándékként készített terv szerint épül, az EU tagállamainak zászlóival - részletezte a műveleteket a polgármester.

A munkálatok a hónap végére befejeződnek.

A munkálatok a hónap végére befejeződnek.

A RENDEZVÉNYEKNEK ÚJ HELYSZÍNE LESZ
A 800 négyzetméternyi területről felszedett díszburkolat hasznosításával új rendezvényplaccot alakítanak ki. A hagyományos nyári borfesztivált, a csemegeszőlő fesztivált az eddigieknél is jobb körülmények közt rendezhetik majd meg. A hely kijelöléséről még nem döntött az önkormányzat, igény és lehetősége is van arra, hogy ezek a kitelepülésekkel járó, nagy látogatottságú műsoros programok helyszíne továbbra is a község központi része maradhasson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!